Позив за учешће у изложби Пријатељство љубимаца

За неке људе, кућни љубимци значе све. Они су сами по себи чланови породице и поуздани пријатељи. Углавном користе прилику да започну ”разговор” са потпуним странцима у парку или на улици и зато вас позивамо да пријавите вашег љубимца и пријатеља којег је до сада он/она стекао/ла. Пријатеља са којим ваш пас воли да се шета, забавља или чак подели храну. Циљ нам је да кроз изложбу портрета прикажемо пријатељство које љубимци праве мимо људи који их окружују. Позадина изложбе је уверење да су начини на које људи комуницирају са својим љубимцима изненађујуће индикативни не само за власнике кућних љубимаца, већ и за њихов однос с другим људима и са самом природом.

Аутор изложбе Бранко Марковић, фотограф, жели да се осврне на интимност и наклоност која постоји између људи и животиња, као и њихових веза ван људи.

Кућни љубимци су ту да надокнаде некада емоционалне или социјалне проблеме; неки чак иду тако далеко да оспоравају право људи да присвајају животиње и да их закључавају за своје потребе. И наравно, има оних који не маре за кућне љубимце. Али једна ствар је сигурна: већина нас верује да нас често љубимци врло добро разумеју и да су пуни љубави, како према нама тако и према својим пријатељима. Готово четвртина домаћинстава у Србији сада је дом за више од 900.000 чипованих паса и мачака, што су и најпопуларнији љубимци, али се процењује да их има бар још толико нерегистрованих.

Изложба слави и многоструке начине на које наши кућни љубимци обогаћују наше животе, као и размишљање о хумору и туги коју доносе. То је дивна прилика да погледате радове уметника који размишља о теми блиској срцу. Изложба настаје у сарадњи између Бранка Марковића, фотографа и уредника Инстаграм налога ”Шкрљоц љубимац”, и Божидарца, а уз подршку града Београда и градске општине Врачар.

Дакле, уколико:

  •  Имате љубимца, пса или мачку?
  • Они имају пријатеље који нису људи?
  • Пошаљите нам фотку Вашег љубимца са својим пријатељем/цом на saradnja@bozidarac.rs и будите део изложбе ”Пријатељство љубимаца”  до 15. августа

Одабрани љубимци биће обавештени до 20. августа о учествовању у изложби ”Пријатељство љубимаца”. Учешће је без накнаде.

Организатор задржава право да вас не укључи у званичан програм изложбе. Изложба је некомерцијална.

Изложба подразумева израду портрета љубимаца са његовим/њеним пријатељима укључујући без власника.

Поставка је планирана у септембру.

Придружи нам се!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *