НА ВРАЧАРУ СПОРТСКИ ТЕРЕН – ЗЛАТНИ МОМЦИ-

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић,   заменица председника Градске општине Врачар  Радмила  Сарић   и потпредседник Кошаркашког савеза Србије  Игор Ракочевић отворили  су свечано  вечерас обновљен кошаркашки терен у Чубурском парку посвећен „ Златним момцима“– освајачима златних медаља на светским првенствима. Догађају је присуствовала  секретарка за спорт Града Београда Драгана  Белојевић, као  и представници Градске општине Врачар, председник Скупштине Михаило Групковић, начелница Управе Гордана Баста, помоћник председника Марко Никић  и  чланови Већа  Дејан Рибаћ и Александар Бановић.

Никодијевић је истакао да је дивно да се у сусрет Светском првенству у кошарци, један терен посвети нашим златним генерацијама и захвалио се Mozzart компанији  на друштвеној одговорности.

Радмила  Сарић   је такође изразила захвалност  Mozzart компанији што је уврстила Врачар у један од 100 кошаркашких терена које планира да направи  у Србији. „Врачар  је то заслужио, Врачар воли кошарку,  кошарка се игра у сваком  дворишту,  парку, школи. Ово је култно место сусретања свих генерација и надамо се да ће  привући дечаке и девојчице  који ће  направити прве кораке и кренути пут  златних момака. Хвала  златним момцима што су нам дозволили да овај терен носи њихово име, наша је дужност да га  оправдамо и надамо се да ће нове генерације то и учинити“, рекла је Сарић. Такође је најавила да ће се на обновљеном  спортском терену који од данас носи име „ Златни момци“,   8. септембра  ове године  одржати IV хуманитарни турнир у баскету „Трофеј Врачара“ који организује Градска општина Врачар, овога пута под слоганом „Врачар игра за Николину“. Руководство Општине се нада да ће Врачарци и ове године показати хуманост и прикупити финансијска средства потребна за лечење петогодишње Николине као што је то постигнуто на прошлогодишњем турниру када је прикупљено више од милион динара који су искоришћени за куповину и уградњу рампе особа са инвалидитетом.

Реконструкција  спортског терена је резултат успешне сарадње Градске општине Врачар и  Mozzart компаније. Сарадња је започела  снимањем уводних  кадрова  документарног серијала о највећим успесима југословенске и српске кошарке под називом „Златни момци“ управо у врачарском  Чубурском парку.

Моzzаrt компанија је припремила и бројна изненађења. Свечаност су увеличали  познати кошаркашки асови Жарко Паспаљ, Никола Лончар, Александар Смиљанић и Петар Поповић.

За посетиоце је организован богат програм,  ревијална утакмица младих кошаркаша из КК Раднички,  бравуре најбољег баскеташа на Балкану Немање Трикија Блажића, као и музички наступ реп састава ТХЦФ  који је представио званичну песму српске кошаркашке репрезентације на Светском првенству кошарке у Кини.

Нови кошаркашки терен у Чубурском парку је  на специјалној подлози, са професионалним конструкцијама, зглобним обручима и клиритним таблама. Сва инсталирана опрема поседује посебне атесте, док се специјална мултифункционална подлога издваја по безбедности и трајности као и  нове трибине, нова ограда око терена и теретана на отвореном.

Мисија Mozzart компаније је да обнови 100 терена у Србији и тако пошаље поруку о важности спорт, социјализације, правих вредности, дружења међу вршњацима и здравог начина живота.

Друштврно одговорна акција „100 терена за једну игру“  једна од акција за омасовљење и подршку спорта у Србији са идејом  да се створе што бољи услови за будуће шампионе.

Градска општина Врачар међу своје приоритете поставља  спорт и физичку активност деце и омладине, али и старијих суграђана у циљу  очувања и унапређења здравља. Реализацијом низа програма  укључивањем деце и младих  у бављењу спортом и то бесплатно,  Градска општина  Врачар подстиче унапређење јавног здравља као и одговорност за спорт у целини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *