ОШ КРАЉ ПЕТАР II КАРАЂОРЂЕВИЋ СПРЕМНА ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић заједно са секретаром за образовање и дечију заштиту Славком Гаком, заменицом председника Градске општине Врачар Радмилом Сарић и директорком школе Биљаном Лазаревски, обишли су завршне радове на адаптацији и реконструкцији ОШ „Краљ Петар II Kарађорђевић“ на Врачару.

„Ближи се почетак школске године, 2. септембар и тим поводом обилазимо завршетак радова на реконструкцији ОШ ‘Краљ Петар II Kарађорђевић’. Обимни радови су почелии крајем јануара ове године. Вредност инвестиције је 30 милиона динара . Разговарали смо и са извођачима радова и добили смо чврсто обећање да ће радови бити готови до почетка школске године и да ће деца имати све услове када крену у школу. Славко Гак и ја смо у контакту са директорима осталих школа у граду и спремни смо за почетак школске године . У прошлој години 150 милиона динара инвестирано је у опрему за наше школе. Ове године, до овог датума већ је 180 милиона инвестирано, тако да дајемо свој максимум да школе буду што боље опремљене. Имамо још инвестиција које ћемо наставити у овој години. У овом тренутку се ради школа у Лештанима, вредност те инвестиције је 540 милиона динара. Секретаријат за образовање и дечју заштиту има дупло више новца него што је то било 2012. године. Одговорно се понашамо према образовању и нашој деци. Ове године 17.000 деце уписије први разред, желимо да их дочекамо спремни и да имају најбоље могуће услове за образовање. Лепа вест је да 200 деце више уписује први разред него ранијих година. И на Врачару имамо већи број првака, а то је резултат одговорне политике коју води Влада Републике Србије, председник Александар Вучић и градска Управа. Сви заједно велику пажњу поклањамо у сегменту демографске политике.

Биљана Лазаревски у обраћању медијима је рекла да су у школи реконструисани простори који се налазе на три спрата. Ученицима ће бити на располагању свечана сала са клизним зидовима, три кабинета, нове учионице за прваке, трпезарија, проширени ходници и атријум, као и кабинет за информатику. Урађена је реконструкција фасаде дозиданог дела зграде. Од постојећих 5300 квадратних метара у школи је адаптирано 1700, а Општина Врачар је обезбедила финансијска средства за санацију крова школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *