ОДРЖАНА ПРВА ЛЕТЊА ПОЗОРИШНА СЦЕНА НА КАЛЕНИЋУ

Градска општина Врачар уз техничку подршку Центра за образовање и културу ,,Божидарац 1947 – Београд“ први пут је организовала манифестацију ЛЕТЊА ПОЗОРИШНА СЦЕНА НА КАЛЕНИЋУ у суботу, 31. августа и недељу, 1. септембра 2019. године.

Представе су изведене на импровизованој позоришној сцени новоуређеног врачарског платоа код Вишке улице, поред Каленић пијаце. Пре почетка извођења сваке представе, присутне је поздравио председник Скупштине општине Врачар, Михаило Групковић следећим речима: ,,Општина Врачар одлучила је да први пут ове године организује Летњу позоришну сцену на новоуређеном врачарском платоу поред Каленић пијаце, који иначе својим изгледом подсећа на импровизовану позорницу. Желимо да ово место оживимо као позориште на отвореном, дајући му дух и садржај и надамо се да ће постати традиционално наредних година. У данашњим условима убрзане животне динамике, неопходно је да градски тргови, платои, скверови не буду само место преко којих ће људи да протрче у журби, већ треба да их својим одређеним садржајем и духом, једноставно натерају да мало предахну и да на тренутак одвуче пажњу од њихових свакодневних брига“.

У току дводневне манифестације од 11 часова одигране су две представе за најмлађе суграђане ,,Вук и три прасета“ и ,,Чудна шума“.

Позоришна бајка ,,Вук и три прасета“ је изводена уз активно учешће деце. У представи су играли: Јована Филиповић, Бојана Тушуп и Сандра Јанковић. Поред важних животних порука које јасно преноси, ова представа има за циљ и да помогне деци да заволе позоришну уметност. Прeдстава „Чудна шума“ је топла, забавна, распевана бајка у којој су играли Бојана Тушуп, Сандра Јанковић и Миљан Прљета. Представа „Чудна шума“ је оаза пуна љубави и среће. Главна порука представе је , да морамо сачувати природу око нас. Када би свако засадио по једно дрво, залио цвет и покупио ђубре, свет би био много лепше место, као и да су љубав, пријатељство и радост моћни покретачи животне енергије и да их такође треба чувати и неговати.

У 20 часова оба дана викенда одигране су представе за одрасле ,,Кишобран за двоје“ (играли: Нада Мацанковић и Миљан Прљета) и ,,Генерална проба Нушића“ (играли: Бојана Тушуп, Сандра Јанковић и Миљан Прљета).

„Кишобран за двоје“ је романтична дуокомедија, инспирисана делима нашег драмског класика Александра Поповића. У овој романтичној комедији, препуној животних ситуација, двоје глумаца нас уводе у чудесни свет пијачних људи.

,,Генерална проба Нушића“ (играли: Бојана Тушуп, Сандра Јанковић и Миљан Прљета) је водвиљска комедија у којој троје глумаца тумаче два и по уметника који се храбро хватају у коштац са Нушићевим делом “Госпођа министарка”. У представи публика је имала прилику да види делове најпознатијих сцена из Нушићеве комедије ”Госпођа министарка” , тако да је ова представа својеврсни омаж нашем најбољем комедиографу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *