ВРАЧАРСКИ ПРВАЦИ СВЕЧАНО ДОЧЕКАНИ У СВИМ ШКОЛАМА

И ова школска година почела је традиционалним свечаним пријемом ђака првака у свим врачарским основним школама. У први разред школске 2019/20. године у уписано је 789 деце. Током првог школског дана заменица председника Градске општине Врачар Радмила Сарић, заједно са члановима Већа, присуствовала је свечаним пријемима ђака првака у свим основним школама. Након уприличене приредбе добродошлице, прваци су ушли у учионице, упознали учитељице и учитеље и добили пригодне поклоне које им је припремила Општина Врачар. Првацима је поклоњен школски прибор, приручник „Граматика српског језика“ и „Азбучна добродошлица за први разред“.

„Све је спремно за почетак школске године. Прваци долазе у школу, упознају учитељице и данашњи дан за њих треба да буде свечан и један од најлепших и најсрећнијих који ће памтити. Ове године повећан је број уписаних ученика у седам врачарских основних школа. То посебно наглашавамо, јер у тренутку када број деце обично опада, ово је добар показатељ. То је зато што су врачарске школе добре и познате по свом наставном и руководећем кадру, као и по опремљености, безбедности и условима за рад и учење. Пре две године комплетно је реновирана ОШ ‘Светозар Марковић’,ове године ОШ ‘Краљ Петар II Карађорђевић’ дочекује ученике у новом адаптираном и реконструисаном простору. Предвиђено је и да ове године почне реконструкција још две школе – ‘Свети Сава’ и ‘Владислав Рибникар’, средствима које је обезбедила Канцеларија за јавна улагања, уз сагласност Владе Републике Србије“, рекла је Радмила Сарић пожелевши првацима пуно успеха и незаборавних тренутака у будућем школовању.

Руководство Градске општине Врачар посебну пажњу поклања деци и омладини у намери да им обезбеди здраво и сигурно одрастање и боље услове школовања.

Један од приоритетних циљева Градске општине Врачар је улагање у образовање, јер будућност сваког града и државе је у високо и квалитетно образованим младим суграђанима. Сваке године, Општина поклања рачунаре са софтвером за комплетно градиво трећим разредима, а најбоље мале матуранте награђује рачунарима на којима могу усавршити своје знање и вештине. Такође, Општина Врачар појединачно награђује ученике за остварен успех на такмичењима. У врачарским школама уведен је и комплетан видео надзор и започет пројекат примене електронског дневника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *