Циклус радионица за родитеље

Драги родитељи, успешно родитељство је вештина која се доживотно учи. У жељи да вам помогнемо да лако савадате уобичајне замке одрастања, Божидарац и Градска општина Врачар уз стручну помоћ ЕДУЦЕНТРА вас позивају на серију бесплатих радионица које ће бити одржане у Божидарцу. Прва у низу коју организујемо је Стилови родитељства – резултати строгог, слабог родитељства и родитељства са љубављу и границама у среду, 25. септембра, са почетком у 18 часова. Динамика радионица је два пута месечно односно на две недеље. Пријава је обавезна на следећем линку https://forms.gle/P1pGWcgv6UiawfBdA или путем бесплатне инфо линије 0800300305.

Едукативни центар за лични и професионални развој ЕДУЦЕНТАР чине стручњаци, Љиљана Марковић, специјални педагог и Јелена Вукичевић, психолог, који су специјализовани за рад са децом и младима са проблемима у понашању. Центар има три одсека: један одсек се бави третаманом деце и младих са проблемима у понашању, други одсек има превентивне програме намењење општој популацији, а трећи одсек развија едукације намењење професионалцима који раде са децом и младима.
Један од најважнијхих видова превенције је рад са родитељима. Kроз подршку родитељима обезбеђују се повољни услови за правилан развој и васпитање деце, деци се стварају здрави услови одрастања, а и задовољство родитеља и квалитет живота породице се повећава. Са родитељима радимо на подизању свести о значају позитивног родитељства и ненасилних метода васпитања деце. У оквиру овог програма рада родитељи уче конкретне вештине родитељства и
упознају се са развојним караткеристикама и променама код деце и њиховим потребама, усвајају нове васпитне стилове, унапређују родитељске вештине, итд. Програм подразумава циклус од осам радионица, са следећим темама:
1. Стилови родитељства – резултати строгог, слабог родитељства и родитељства са љубављу и границама
2. Позитивне вештине родитељства
3. Подржавање снова и циљева наше деце
4. Развојне карактеристике деце узраста 7-10 година
5. Развојне карактеристике деце 11-15 година
6. Дисциплиновање деце уз систем награда и казни
7. Подстицање доброг понашања
8. Заштита од злоупотребе психоактивних супстанци и алкохола

Датуми осталих радионица ће бити накнадно објављени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *