ОБИЛАЗАК РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ УЛИЦЕ ЈОВАНА РАЈИЋА

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић обишао је радове на реконструкцији улице Јована Рајића, у делу од Жичке до Церске улице и том приликом поручио да је вредност радова девет милиона динара, као и да ће се у наредном периоду наставити са реконструкцијама главних врачарских саобраћајница – како коловоза, тако и тротоара.

„Радови на комплетној реконструкцији, у дужини од 400 метара, отпочели су 22. августа, а завршетак је планиран до 17. септембра. У овом делу смо пре извесног времена реконтруисали и водоводну и канализациону мрежу“, истакао је председник Недељковић.

Председник Општине Врачар је подсетио и да је ове године завршена и комплетна реконструкција Церске улице, у дужини од 860 метара, а да је до краја године планирано да се почне са реконструкцијом Шуматовачке улице, Дубљанске и Светозара Глигорића. Председник је за наредну годину најавио реконструкцију улица Максима Горког, у делу од парка Петра Бојовића до Јужног булевара, затим Јужног булевара, на потезу од улица Максима Горког до Грчића Миленка, као и Милешевске, Макензијевe и Стојана Протића.

„Имамо план које улице ће се у наредном периоду реконструисати. Приликом извођења радова на коловозу и тротоарима, водимо рачуна и о инфраструктури испод асфалта – топловоду, канализацији и водоводу. Грађани из појединих делова Врачара су нам се жалили да је промер водоводних цеви мањи и да би желели да то буде стандардизовано, а ми гледамо да све молбе грађана реализујемо. Сва јавна комунална предузећа Града Београда су нам максимално на услузи и то нам омогућава да у заједничкој акцији побољшамо квалитет живота грађанима Врачара“ истакао је председник.

Према његовим речима жеља руководства Општине је да уже језгро Београда, као што је Врачар, где су улице након зиме озбиљно оштећене услед појаве ударних рупа, не буду само саниране, већ да се комплетном реконструкцијом коловоза и тротоара направи квалитетан асфалт који ће трајати најмање 20 година.

Обиласку су присуствовали помоћник председника општине Врачар Марко Никић и чланови Већа Биљана Ракић, Дарко Миленковић, Дејан Рибаћ и Александар Бановић.

Током реконструкције биће урађена поправка подлоге у коловозу и израда новог асфалтног застора, као и замена шахтова, поклопаца и сливника. Такође ће бити замењен асфалтни слој у тротоарима са поправком подлоге. Радове на реконструкцији изводи фирма „Baumeister“, по уговору закљученом са јавно-комуналним предузећем „Путеви Београда“, а након спроведене јавне набавке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *