ТРОФЕЈ ВРАЧАРА – ВРАЧАР ИГРАО ЗА НИКОЛИНУ

Данас је одржан четврти по реду „Трофеј Врачара “, традиционални хуманитарни турнир у баскету у Чубурском парку. Овогодишњи Турнир се игра под слоганом „Врачар игра за Николину“ , јер ће сва прикупљена средства бити преусмерена за лечење петогодишње Николине Тасковић. Турнир се традиционално одржава у септембру месецу, а организатори су Градска општина Врачар, Канцеларија за младе општине Врачар и Савез спортова Врачара .
Свечаном отварању присуствовали су градска секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић и председник Градске општине Врачар проф. др Милан Недељковић са сарадницима.

Драгана Белојевић је похвалила организаторе и сва друштвено одговорна предузећа која су помогла у припреми организације Турнира и истакла да јој је изузетно драго да се на овакав начин може помоћи малој девојчици Николини.

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић је подсетио да се Турнир одиграва на тек реконструисаним спортским теренима посвећеним Златним момцима који је Општина обновила у сарадњи са Компанијом Mozzart у оквиру акције „100 терена за једну игру“ . Такође је рекао, да Турнир традиционално окупља велики број младих са Врачара, али и целог Београда и посебно нагласио његов хуманитарни карактер. „Друштвено одговорне компаније Дунав осигурање и Директна банка су максимално узели учешћа да спонзоришу турнир и захваљујемо се на томе. Очекујемо фер борбу и нек победи најбољи“, рекао је Недељковић.
Координатор КЗМ Општине Врачар Богдан Ристић такође се посебно захвалио Дунав осигурању и Директној банци на спонзорству.„Четврти турнир , никад више екипа, лепо време, најважнија ствар је да Турнир има хуманитарни карактер и да се новац прикупља за малу Николину којој је преко потребна помоћ. Ово је промоција спорта и хуманости. Данас, у тренутку када цела Србија дише за баскет, ми на терену у Чубурском парку показујемо да можемо да будемо хумани и да негујемо праве спортске вредности, да допринесемо локалној заједници и онима којима је то најпотребније “, поручио је Ристић.

Ове године бележи се највећи број учесника Турнира. Снаге су одмериле 32 екипе. Победу је однела екипа „ Свети Илија Громовник“, док је друго место освојила екипа „Церак“. Победници и учесници су награђени вредним наградама и захвалницама.

„Трофеј Врачара“ је такмичење у баскету 3 на 3 који се традиционално одржава у септембру месецу на Врачару и окупља велики број младих који се рекреативно баве кошарком. Ова спортска манифестација има за циљ да допринесе промоцији спорта и здравих стилова живота и уједно подигне свест код младих људи о позитивним утицајима хуманог понашања на појединца и друштво у целини. И ове године, сва средства прикупљена током реализације турнира као и комплетан фонд за новчане награде, биће пресумерена за лечење петогодишње Николине Тасковић.

Николина болује од психомоторне ретардације, аутизма, генералне хипотомије и астме. Потребан јој је непрекидан надзор и помоћ у свим животним активностима. Николина се лечи у Србији и иностранству.

Покровитељи и пријатељи овогодишњег турнира су: Дунав осигурање, Директна банка, Јубмес банка, АМСС, Хама дигитална опрема, Акредитационо тело Србије, Скијалишта Србије, Рај вода, Поликлинка Медиком, Спортски савез Београда, Кошаркашки савез Србије, Кошаркашки савез Београда, Дом ученика средњих школа, Дом ученика средњих школа Патријарх Павле, СРОЦ Врачар, Божидарац, Београдски играчки центар, ресторан Потпис и Хотел Стара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *