ОКРУГЛИ СТО ПОВОДОМ „НЕДЕЉЕ ПОНОСА“ 2019.

Данас је у великој сали Општине Врачар одржан заједнички састанак-едукација о важности превенције и заштите од злочина из мржње мотивисаног хомофобијом и трансфобијом. Едукација је део програма Удружења ,,Да се зна!“ који је подржала Градска општина Врачар под називом „Упознај да би (боље) разумео“.

Данашњем састанку присуствовали су из Удружења „Да се зна!“ Драгослава Барзут и Милош Ковачевић, као и представници општинског руководства, локални Омбудсман Општине Врачар, представници Полицијске станице Врачар, Дома здравља Врачар, Центра за социјални рад Врачар и представници врачарских основних и средњих школа. На почетку састанка је у име домаћина, присутне је поздравио председник Скупштине и Савета за родну равноправност Градске општине Врачар Михаило Групковић.

Злочин из мржње је кривично дело мотивисано стереотипима или предрасудама према одређеној групи људи. Удружење „Да се зна!“ се бави документовањем противправног понашања које представља кривично дело прописано кривичним законодавством у ситуацијама када је учинилац био мотивисан стереотипима и предрасудама, односно кривично дело учинио из мржње према ЛГБТ особама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *