УСПЕШНО ЗАВРШЕН ПЕТИ БОЖИДАРАЦ LANGUAGE CAFE

У склопу културне манифестације „Дани европске баштине“ у среду, 11. септембра, у Центру за образовање и културу „Божидарац 1947“ реализован је пети по реду „Божидарац Language cafe“.

У пуној галерији Божидарца и Канцеларије за младе, учесници су могли да вежбају конверзацију разних страних језика, од енглеског, немачког и шпанског, грчког кинеског и много других, и наравно италијанског, који је ове среде био посебно истакнут.

Пре почетка догађаја присутнима се обратио Владимир Кљајић, директор Центра за образовање и културу „Божидарац 1947“ који се захвалио свима који су дошли и истакао податак да међу публиком најстарија пријављена је комшиница која има 65. година, а најмлађа учесница тек 17. година.

Присутнима се, такође, обратила и Бојана из „Полиглот клуба Србија“ која је објаснила концепт Language cafe -а и позвала присутне да се прикључе сваког четвртка у бару “Улица“ у вечерима које они организују.

Специјалног госта је представљала Тамара испред Италијанског Института за културу, која је презентовала рад Института, од изложби, преко обележавања разних годишњица као што је објава прве српске књиге у Венецији или 145. година од успостављања италијанско-српских дипломатских односа. Посетиоци су били заинтересовани и за дане италијанског филма које Институт организује у Југословенској кинотеци, али и за дане италијанске кухиње у свету.

Такође присутне је поздравила и Ана Ненадић, дипломирани филолог, који води популарни и занимљиви налог Учимо италијански, а која је током трајања кафеа одржала занимљиву и изузетно посећену интерактивну радионицу најкориснијих фраза на италијанском.

Док су учесници и учеснице вежбали конверзацију страних језика које уче и које воле могли су на моменте да се засладе са италијанским тартом, кексићима са воардијем, абрачијем, али и да пробају незаобилазни италијански еспресо.

„Божидарац Language cafe“ је планирано да се одржава једном месечно до краја године и да сваки пут други језик/култура буду специјални гост на догађају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *