Настављамо са бесплатним радионицама 3Д штампе

Упознај 3Д штампу – бесплатна радионица

Уколико имаш од 15 до 19 година позивамо те да се пријавиш на бесплатну радионицу 21. септембар од 15ч и упознаш се са 3Д штампом и дизајном. Овог месеца радионица се одржава као део званичног програма Дана европске културне баштине. Идеја пројекта је да кроз једнодневну радионицу прикажемо 3Д штампу и могућности која нова форма пружа. Kурс даје кратак преглед начина на који ради, које технологије се тренутно користе и који материјали. Уводе се 3Д прототипи, а уче се и основни аспекти 3Д пројектовања и дизајна. На крају, производ се креира путем 3Д штампе. Једно од питања о којима ћемо говорити је и како 3Д штампање мења процесе дизајна и како утиче на свет. Није потребно предзнање за похађање радионице.
Свима који то нису видели, 3Д штампа звучи футуристички – попут оброка који се сам прави у рерни на додир тастатуре. Али технологија је прилично једноставна: то је мали еволуцијски корак од распршивања тонера на папиру до спуштања слојева нечега што је битније (као што је пластична смеса) све док се слојеви не повежу са објектом. Ипак, омогућује машини да производи објекте било ког облика, на лицу места и по потреби, зато се верује да тродимензионално штампање заиста покреће нову еру.
Kако се примена технологије шири и цене падају, прва велика промена је да ће се све више робе и предмета производити у близини места где се купују. То може чак значити и производњу неких ствари на нивоу домаћинства или школе зато се спремите да упознате нову еру на радионици коју смо вам осмислили. Пријавите се одмах на следећем линку овде

Пројекат реализују: Kластер Ин и Центар за промоцију и подршку младих, а уз подршку Пријатеља деце Србије, Мале школе електронике, КЗМ Врачар, града Београда и Божидарца.
Подаци се прикупљају у складу са Политиком приватности коју можете прочитати овде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *