СВЕЧАНО ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ НА ВРАЧАРУ

Заменица председника Градске општине Врачар Радмила Сарић отворила је манифестацију „Дани европске баштине на Врачару“ изложбом фотографија „Мој Београд душу има“ у галеријском простору Општине Врачар и том приликом је изразила задовољство што предивном изложбом посвећену Београду отвара ову манифестацију. У свом обраћању многобројне посетиоце изложбе упознала је са програмом Дана европске баштине на Врачару, са посебним акцентом на концерт „Царевац на Врачару“ на платоу Храма Светог Саве. Концерт се организује у част истакнутог уметника, врсном виолинисти, великом познаваоцу народног мелоса, оснивача и првог уметничког руководиоца Народног оркестра Радио Београда – Властимира Павловића Царевца, који је највећи део свог живота провео на Врачару. У програму ће учествовати истакнути вокални солисти уз пратњу Народног oркестра Радио – телевизије Србије. Следећи тему овогодишње манифестације „Уметност и забава“, заменица председника Општине је истакла да је комплексан програм Општине почео културним догађајем, а завршиће се забавом и циркусом за децу у Неимарском парку. Истовремено је позвала посетиоце да испрате догађаје и уживају наредних недеља у култури и забави.

Изложбу „Мој Београд душу има“ организовао је Центар за фото таленте. На изложби је група аутора представила своје виђење значајних архитектонских здања, пејзажа и живота у Београду. Културни догађај обогаћен је музичким програмом: соло наступ проф. Љубомир Димитријевић – флаута, проф. Татјана Олујић – виолина, Николина Ковачевић- соло певање и Гордана Катић – песникиња. Такође је наступила група певача Клуб „Гаврило Принцип“ у пратњи Смиљане Тодоровић на хармоници и плесно Удружење „ Староградска Србија“.

Градска општина Врачар четврту годину организује међународну манифестацију „Дани европске баштине“ на позив Секретаријата за привреду Града Београда. Користећи расположиве ресурсе, партнерство и сарадњу Општина Врачар припремила је и ове године обиман, разноврстан и бесплатан програм на тему „ Уметност и забава – наслеђе у фокусу“. Програм обухвата изложбе, презентације, разгледање са водичем, позоришне представе, концерте, креативне радионице, видео пројекције, дечје програме, излете и друге видове забаве са посебним акцентом на едукацију деце, омладине и особа са посебним потребама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *