ПРОГРАМ ДРУГЕ НЕДЕЉЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ НА ВРАЧАРУ“

Општина Врачар по четврти пут организује богат и разноврстан програм у оквиру европске манифестације „Дани европске баштине“ за грађане Врачара и све заинтересоване Београђане у периоду од 16. септембра до 10. октобра 2019. године. Овогодишња тема најраспрострањеније културне манифестације свих грађана Европе је „Уметност и забава“.

Током друге недеље одржавања манифестације, Културно уметничко друштво „Градимир“ организоваће у уторак, 24. септембра, у сали Општине Врачар концерт, док ће у галерији током целе недеље грађани моћи да посете изложбу народних ношњи.
Удружење „Млади кадрови“ организоваће у среду, 25. септембра, од 18 часова радионицу филмске маске и шминке, као и пројекцију домаћих филмова – жанр фантастика. Радионицу ће водити добитник „Златне арене“ за маску на овогодишњем Пулском филмском фестивалу Мирослав Лакобрија.

Са мелодијама енглеских, француских, аустријских и италијанских композитора посетиоци ће моћи да се упознају на концерту „Нације – путовање кроз музику раног Барока“, коју у четвртак, 26. септембра, од 19 часова организује удружење „Београдски барок“.
Вече посвећено шпанској култури и уметности приредиће музички састав „Алхамбра“, који чине брачни пар Марта и Тихомир Челановић. У звуцима акустичне шпанске и кубанске музике, уз комбинацију страног и домаћег рока, Врачарци ће моћи да уживају у суботу, 28. септембра у сали Општине од 19 часова.

Забавни програм „Циркус за децу на Врачару“ намењен је најмлађим врачарцима. Сви малишани ће у недељу, 29. септембра, од 17 часова у Неимарском парку моћи да се забављају у извођењу циркуских вештина као што су жонглирање, ходање на штулама и друге. Радионице циркуских вештина реализоваће „Инекс циркус театар“, који се бави популаризацијом савременог циркуса и учи децу да кроз забаву развијају психомоторне способности и концентрацију, вежбају стрпљење и јачају тимски дух.

Општина Врачар је самостално припремила програм за Дане европске баштине, али и у сарадњи са: Народном библиотеком Србије, Храмом Светог Саве, Републичким заводом за заштиту споменика културе, Музејом Николе Тесле, Планинарско спортским клубом „Победа”, проф. др Николом Рацковим , Мирјаном Дробац и оркестром РТС, Кућом Петронијевић, Центром за образовање и културу „Божидарац 1947”, Удружењем „Млади кадрови”, КУД „Градимир”, Предшколском установом Врачар, библиотеком „Петар Кочић”, Центром за ликовно образовање „Шуматовачка”, Омладинским позориштем „Дадов”, Музичким ансамблом „Алхамбра”, Хуманитарном организацијом „ Дечје срце“, Градском организацијом глувих Београда, Удружењима: музичке уметности, „ Београдски барок“ и туристичких водича Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *