ПАЖЉИВКОВА СМОТРА

Градска општина Врачар, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, спровела је данас финално такмичење „Пажљивкова смотра“, на којем су учествовали прваци из шест врачарских основних школа, који су победили на претходно одржаним школским такмичењима.

„Знам какве сте припреме прошли и да сте са својим учитељима решавали различите проблеме и задатке који се односе на безбедност у саобраћају, а како бисте се што боље припремили за такмичење. Све оно што сте научили о саобраћају добро памтите и поштујте сва пажљивкова правила. Сви сте прошли кроз школско такмичење и зато сте данас овде на општинском. Данас смо припремили и награде, не само за победнике и учеснике, већ и за навијаче, који имају много разлога да бодре своју школу и другаре“, изјавила је заменица председника Општине Врачар Радмила Сарић поздрављајући присутне прваке и њихове наставнике.

Радмила Сарић је истакла да Градска општина Врачар велику пажњу посвећује безбедности у саобраћају, нарочито безбедности деце у саобраћају. Она је истакла да Општина има Савет за безбедност који планира све пројекте који се реализују везано за ову област. То су пре свега подела седишта за децу ураста од годину дана, којима се родитељи подсећају и упозоравају да се деца морају возити безбедно у аутомобилима, а затим и низ пројеката који се односе на едукацију деце.

Током такмичења учесници су показали завидно знање у познавању правила и безбедног учешћа у саобраћају кроз разноврсна питања прилагођена њиховом узрасту. Екипе су давале одговоре на питања, показавши да је циљ овог такмичења постигнут, а то је унапређење њиховог знања о саобраћају.

По завршетку такмичења најбољима су награде уручили чланови Већа Биљана Ракић и Дејан Рибаћ, помоћник председник Марко Никић и председник Савета за безбедност саобраћаја Градске општине Врачар Бранко Стаматовић. Победу је однела екипа ОШ „Свети Сава”, док су другопласирана и трећепласирана екипа из ОШ „Владислав Рибникар” и ОШ „Јован Миодраговић”.

Агенција за безбедност саобраћаја је за показано завидно знање, наградила малишане вредним наградама, те су тако, поред пехара, медаља и диплома, сви чланови првопласиране екипе добили таблет рачунар, другопласиране бежичне слушалице, а трећепласиране Пажљивков пакет.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *