ЂАЦИ ВАС МОЛЕ УСПОРИТЕ ПОРЕД ШКОЛЕ

Едукативном представом о правилном понашању у саобраћају, намењена ученицима првог разреда основне школе „Краљ Петар II Карађорђевић“, јавно комунално предузеће“Паркинг сервис“ Београд почело је тринаести циклус акције „Ђаци вас моле успорите поред школе“. Представи су присуствовали заменик градоначелника Београда Горан Весић, чланица Већа и шеф Кабинета Градске општине Врачар Биљана Ракић и Никола Јеленковић, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић и директорка школе Биљана Лазаревски.

„Ово је почетак тринаесте сезоне једне од најлепших акција коју има Град Београд. Кроз ову акцију 17.000 београдских првака добиће прслуке и присуствовати представи која их учи о основама правилног понашању у саобраћају“, изјавио је Горан Весић и истакао да је ово једна од најуспешнијих акција када је у питању безбедност деце у саобраћају.

Весић је рекао да је у оквиру ове акције до сада учествовало око 200.000 првака, и да су кроз њу стекли прва сазнања и прву практичну обуку када је у питању саобраћај.

„Ова акција је већ традиционална и захвални смо ‘Паркин сервису’ што је организује сваке године“ истакао је заменик градоначелника.

Почетак акције реализован је у сали основне школе „Краљ Петар II Карађорђевић“, која је реконструисана средствима Града. Весић је истакао да је око 30 милиона динара уложено за реконструкцију и истакао да је ово једна од старијих школа у Београду.

„Радићемо и даље на побољшању услова када су у питању наше школе. Трудимо се да и овој и свим другим школама обезбедимо боље услове за рад. Оне су најважнија места и у њима треба да имамо европске услове, јер се овде образују деца за живот“, рекао је заменик градоначелника.

Говорећи о образовању Весић је истакао је оно ресурс XXI века, и да они који улажу у образовање могу убрзано да надокнаде заостатак који постоји у индустрији. „Веома је важно за нашу земљу као малу земљу, за наш народ као мали народ, да кроз образовање покушамо да стигнемо развијене земље“, закључио је Весић.

Уз хор и џинглове „Само споро кад сте поред школе“ и „Чувајте нам ђаке“, екукативну представу за прваке извео је предавач „Паркинг сервиса“ уз помоћ саобраћајног полицајца и маскоте акције – зебре зване Зебранко Бринић. Уз једноставне и забавне представе прваци су могли да науче како правилно да прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знакове. На крају представе првацима су уручени поклони – распоред часова, бојанку и бојице, брошуру „Безбедно до школе“ и препознатљиви флуоресцентни прслук.

Акција се спроводи од 2008. године са циљем повећања безбедности деце у саобраћају, кроз едукацију деце и апеле на возаче да воде посебну бригу о најмлађима. У овом циклусу, као и претходних година, едукативна предавања биће одржана у 160 основних школа на територији 17 београдских општина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *