РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ ВРАЧАР У ОШ ДУШАН ДУГАЛИЋ

Председник Градске општине Врачар, проф. др Милан А. Недељковић, председник Скупштине Градске општине Врачар Михаило Групковић и чланови Већа Биљана Ракић и Драги Лукић посетили су ученике ОШ „ Душан Дугалић“ који су пошли у први разред и након свечане приредбе, уручили су првацима пригодне поклоне.

„У оквиру Дечије недеље 2019 имали смо низ активности, али је посебно задовољство да посетимо ову школу и пожелимо срећан полазак ученицима у први разред. Као и свим врачарским првацима и ученицима ОШ „Душан Дугалић“ донели смо поклоне. Ове године у први разред је уписано дванаесторо ученика. Ова је највећа школа у Београду за децу са сметњама у развоју. Општинском руководству у првом плану је управо ОШ „ Душан Дугалић“ и зато смо увек спремни да помогнемо.

На територији општине Врачар, 1961.године формирана је основна школа „Душан Дугалић“. Данас се у њој образује и васпитава 94 ученика са сметњама у менталном развоју. То су ученици који имају сложене сметње у развоју, ученици са аутизмом, Дауновим синдромом и са додатним здравственим обољењима.

Програми рада су прилагођени индивидуалним способностима и потребама ученика, где се учи и енглески језик, примењујући комплексну методу, тематско планирање, реедукативни метод, индивидуални рад, рад у пару, радионичарски рад, рад са асисистивним технологијама, рад у сензорној соби. Школа је 2002.године добила највише признање која се додељују у области просвете, Светосавску награду, као најбоља школа у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *