САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ НА ВРАЧАРУ

Градска општина Врачар у сарадњи са Националном службом за запошљавање организовала је Сајам запошљавања за особе са инвалидитетом у великој сали Градске општине Врачар.

Учесницима и посетиоцима, обратила се заменик председника Градске општине Врачар, Радмила Сарић пожелевши им добродошлицу и изразивши захвалност послодавцима који су се одазвали позиву ГО Врачар и НСЗ да учествују и понуде велики број радних места: „ Надамо се да ће данашњи дан једном броју вас, донети срећу да нађете своје радно место и на тај начин омогућите бољи живот себи и својој породици . ГО Врачар донела је Акциони план запошљавања и у оквиру њега, једна од мера је, доступност тржишта рада свим корисницима. Организујемо Сајам запошљавања у пролеће, Сајам запошљавања за особе са инвалидитетом у јесен већ трећу годину, а на пулту за особе са инвалидитетом у приземљу зграде особе са инвалидитетом могу наћи све информације везане за посао и за остале повластице које су им обезбеђене. Наш циљ је, да особе са инвалидитетом укључимо у потпуности у све активности које се дешавају у друштву, а и код нас. Као што видите, поред мене је преводилац за знаковни језик и то је јадан од начина да олакшамо међусобну комуникацију. Обавестила бих вас да је ГО Врачар заједно са НСЗ потписала Споразум о субвенционисању за отварање нових радних места за теже запошљиве категорије. Позивам послодавце да искориште ту шансу у своју корист и корист људи који су овде, има још слободних местаи неутрошених средстава. Ми на Врачару имамо искуства са радом особа са инвалидитетом која су позитивна. Пет запослених лица, веома амбициозних, врло посвећених младих особа, а верујем да ће својим присуством и вас и свако предузеће обогатити неким својим знањима и искуствима . Желим вас срећан дан у тражењу посла и све најбоље, а послодавцима да нађу оно што је потребно њиховим фирмама и надам се да ће се данас десити тај спој“, рекла Радмила Сарић.

Испред Националне службе за запошљавање посетиоцима и послодавцима се обратио директор Филијале за Град Београд, Добросав Марић, пожелевши посетиоцима да нађу посао, а послодавцима да добију добре раднике. Такође је похвалио руководство Општине Врачар што је препознала значај решавања проблема запошљавања ОСИ и додао да ће разговарати са председницима свих општина да се овакви сајмови организују. Он је додао да искуства показују да особе са инвалидитетом показују велико интересовање за све програме НСЗ, да се боре да нађу посао и да су одговорни и вредни радници и позвао послодавце да користе мере НСЗ као помоћ за запошљавање ОСИ.

Преко 20 фирми понудили су слободне послове за више од 150 радника различитих профила и степена квалификација: продаваца и помоћних продаваца, магационера и помоћних магационера, административаца, рачуновођа, оператера производне линије, инжењера, супервизора производног отпада, возача Б и Ц категорије, радника обезбеђења, правника и правних техничара, ИТ инжењера, производних радника, агената продаје, спремачица, курира итд.

Посетиоци Сајма могли су да успоставе директан контакт са послодавцима, представе се, предају биографију и добију све информације о актуелним програмима за подстицање запошљавања, а такође им је пружена и помоћ у писању радне биографије.

Позив да посете Сајам запошљавања упућен је свим незапосленим особама са инвалидитетом, као и онима који желе да промене посао, без обзира на облик инвалидитета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *