Успешно реализован први Дан практичних вештина

У суботу, 5. октобра успешно је реализован први Дан практичних вештина. Посетиоци су могли уживо да виде демонстрацију прављења и дегустације кроканбуж торте, о чему треба да се води рачуна док се шије једноставна сукњица, које се актуелне технике користе у маникиру, шминци, козметици али и у масажи. Поступци финализације фризуре код паса су такође представљени и многе друге.
Знатижељни посетиоци су могли након демонстрација и да причају са инструкторима и дугогодишњим занатлијама како се стичу вештине, колико је времена потребна и који је најбољи начин. Током целог догађаја представљено је преко сто вештина од угоститељства, преко неге лепоте, до књиговодства. Такође су посетиоци могли да раде бесплатно квиз знања страних језика и светских култура који је припремила школа страних језика БИСЦ и добију награде у складу са освојеним бодовима.
Директор Божидарца, Владимир Kљајић је тим поводом рекао на отварању: ‘’Циљ догађаја је да популаризујемо целоживотно учење и усавршавање. Данас стицање вештина није луксуз већ неопходност свих нас како бисмо одржали своју конкурентност на тржишту рада, лично управо сам се вратио са тренинга намењеног младим професионалцима у образовању одраслих у Бриселу. Промене су угромне и методологија рада се мења у раду са одраслима и Божидарац покушава добру праксу да уведе у све своје курсеве за стручно оспособљавање и усавршавање. Божидарац је од 2018. године и члан Европске асоцијације за образовање одраслих (ЕАЕА) која је глас неформланог образовања у Европи са 133 чланова из 43 државе.’’
На Дану практичних вештина представљен је и едукативни програм Nactive Bellezza-е. Захваљујемо се и Kанцеларији за младе ГО Врачар који су представили свој актуелни програм професионалне оријентације али и бесплатни програм страних језика за младе Врачарце и Врачарке. Фантастичну декорацију торте је презентовао Влада из чувене посластичарнице DJ са Врачара.
Фотографије са догађаја можете погледати на нашој ФБ страници овде.
Божидарац већ 19. октобра у оквиру Европске недеље кодирања организује низ бесплатних радионица у циљу пропуларизације програмиња и нових технологија.
Дан праткичних вештина је организован уз подршку општине Врачар и града Београда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *