Code Week Божидарац

Божидарац у оквиру Европске недеље програмирања у сарадњи са својим предавачима и партнерима организује бесплатне радионице за одрасле и децу током трајања недеље кодирања.
Европска недеља кодирања/програмирања је grassroots покрет који слави креативност, решавање проблема и сарадњу кроз програмирање и друге технолошке активности. Идеја је учинити програмирање видљивијим, показати младима, одраслима и старијим особама како оживети идеје кодом, демистификовати те вештине и мотивисати људе да науче кодирање.

Прочитајте више о радионицама и пријавите се на линку испод.

Назив радионице: Сајт за дан!
Датум и време: Субота 19.10. – Два термина: од 10 до 12 часова || од 13 до 15 часова

Опис: Одувек сте хтели да направите сајт али нисте знали како? Са нама можете направити цео сајт за само један дан. Дођите у Божидарац и показаћемо вам! Научићемо вас да направите меније, одаберете слике, поставите странице и додате линкове ка друштвеним мрежама, а на крају радионице имаћете свој сајт који ће истог дана бити на интернету.
Намењено свима

Назив радионице: Програмирај уз Minecraft
Датум и време: Субота 19.10.
Опис: Основци ће на овој радионици имати прилику да заједно са искусним предавачем воде Стива кроз свет блокова, беже од Крипера, ископавају дијаманте, граде куће, добро се забаве и науче понешто о програмирању.
Наоштрите своје пијуке и дођите на програмерску авантуру!
Намењено деци од 10-14 година

Назив радионице: Програмирај уз Фрозен
Датум и време: Субота 19.10.
Опис: Основци ће на овој радионици имати прилику да заједно са искусним предавачем воде Ану и Елсу кроз ледено краљевство, цртају по леду геометријске фигуре, добро се забаве и науче понешто о програмирању.
Намењено деци од 10-14 година.

Назив радионице: 3D штампа и дизајн 
Датум и време: Субота 19.10.

Опис: Уколико имаш од 15 до 19 година позивамо те да се пријавиш радионицу 3Д штампа и дизајн. Идеја је да прикажемо 3Д штампу и могућности која нова форма пружа. Радионица даје кратак преглед начина на који 3D штампа ради, које технологије се тренутно користе и који материјали. Уводе се 3Д прототипи, а уче се и основни аспекти 3Д пројектовања и дизајна. На крају, производ се креира путем 3Д штампе. Једно од питања о којима ћемо говорити је и како 3Д штампање мења процесе дизајна и како утиче на свет.

Број места је ограничен. Потврду и тачно време радионице ћете добити путем и-мејла или телефонског позива од стране Божидарца.


Овогодишњи Code Week Божидарац подржавају: Kластер Ин и Центар за промоцију и подршку младих, а уз подршку Пријатеља деце Србије, Мале школе електронике, КЗМ Врачар, града Београда.
Подаци се прикупљају у складу са Политиком приватности коју можете прочитати овде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *