ДАН ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР – 14. ОКТОБАР

Градска општина Врачар свечано је обележила празник Дан општине у присуству великог броја гостију, представника Председника Републике Србије, академика Српске академије наука и уметности, челника општине Будва, представника републичких, градских и општинских институција. Свечаности је присуствовало око 300 пријатеља и грађана.

Присутнима се обратио председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић и захвалио се званицама што су се окупили у тако великом броју „јер тиме показују да је жеља свих да Градска општина Врачар иде напред пуним замахом“.

Председник Општине је у свом обраћању најавио капиталне и главне пројекте чија је реализација планирана до краја 2020. године, а односе се на реконструкцију анекса који је Општина уступила предшколској установи „Врачар“, школа, изградњу новог спортског центра са великим отвореним базеном и мултифункционалном двораном, као и реконструкција ентеријера Управне зграде општине Врачар.

Говорећи о реконструкцији улица и саобраћајница председник је истакао да су у последњих шест месеци реконструисане Церска улица, Јована Рајића, Дубљанска, Светозара Глигорића, Шуматовачка, и истоврмено најавио, да ће уз помоћ Града Београда бити комплетно реновиране и проширене Макензијева улица, Цара Николаја и Жичка. Недељковић је истакао и да ће почетком 2020. године почети реконструкција Јужног булевара.

Говорећи о плановима општине Врачар у циљу повећања зелених површина, председник је најавио и комплетно реновирање три велика врачарска парка – Чубурски, Неимарски и парк Петра Бојовића.

Проф. др Недељковић честитао је својим сарадницима и запосленима у општинској Управи данашњи дан, уз захвалност за све што својим радом пружају Врачарцима.

Велики број пројеката и активности које је спровело општинско руководство у протеклих годину дана обједињено је као целокупни резултат у видео запис – филм који је емитован гостима.

По благослову епископа ремезијанског господина Стефана Шарића присутнима се обратио ђакон Младен Ковачевић, који се захвалио председнику Општине и његовима сарадницима за сав труд и залагања на добробит и напредак грађана.

Говорећи о значају који Храм Светог Саве има за народ, а преко кога је и Врачар постао познат у целом свету, он је истакао да је Храм постао центар културног и друштвеног живота града организацијом многобројних фестивала, изложба, трибина , радионица, привлачећи све већи број људи из земље и иностранства.

„Заједно са Општином Врачар организујемо до сада највећи божићни фестивал на овим просторима ‘Божићно сеоце код Храма’ са импресивним бројем учесника и посетилаца, традиционални Васкршњи концерт, летњи биоскоп на отвореном и од ове године и Међународног фестивала фотографије“, изјавио је ђакон Ковачевић.

У уметничком програму учествовали су хор Храма Светог Саве, под диригентском палицом Катарине Станковић и оперска уметница Тања Андријић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *