АУТО СЕДИШТА ЗА ВРАЧАРСКЕ МАЛИШАНЕ

Градска општина Врачар доделила је други пут ове године бесплатнa дечија ауто седишта малим Врачарцима. Поклоне су уручили родитељима председник Градске општине Врачар проф. др Милан Недељковић, заменик председника Радмила Сарић и члан Већа Биљана Ракић.

Председник Недељковић је поздравио родитеље и истакао, да морају поштовати прописе, да буду опрезни и одговорни учесници у саобраћају. „Ове године смо предвидели 350 ауто седишта. У јуну месецу, поделили смо 106, данас 60 ауто седишта нашим малишанима који су напунили годину дана. Одслушали сте обуку и примените све инструкције како не би правили грешке приликом постављања ауто седишта“, рекао је Недељковић.

Председник Савета за безбедност саобраћаја Градске општине Врачар Бранко Стаматовић обратио се родитељима речима, да је циљ акције поделе ауто седишта, повећање безбедности деце у саобраћају. Према Закону из 2009. године, родитељи су у обавези да децу превозе у ауто седиштима. Такође је изнео податак, да у саобраћајним несрећама деца највише страдају као путници у возилима и зато је апеловао на родитеље да, деца користе адекватне системе заштите у возилу, а то је употреба појасева и ауто седишта за децу.

Поред бесплатног дечијег сигурносног ауто седишта, Општина Врачар обезбедила је едукативно предавање о безбедности у саобраћају са показном вежбом о правилној монтажи седишта. Обуку су одржали представници Удружења „БГ Актив“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *