ИЗЛОЖБА ДРАГАНЕ МАРАВИЋ

Синоћ, у галеријском простору Градске општине Врачар чланица Већа задужена за културу, Мирјана Митровић отворила је изложбу слика Драгане Маравић под називом „Фигуре“.

Драгана Маравић изложила је уља на платну која су настала у периоду између 2015. и 2018. године. Ликовни критичар Дејан Ђорић између осталог записао је: „Уметница је, која се клони кича као и нарације сваке врсте, у сталној је потрази за чистом ликовношћу. Стран јој је реализам, али не и фигурација, не изражава се прецизно или у духу фантастике, али ни у авангардним крајностима монохромије и радикалног минимализма. Драгана Маравић никада не заборавља на човека, животињу и свет око себе, мада је не занимају реализам и буквално преношење стварности. Бића и поетски схваћен свет у основама су њене пријатељске и хумане визије уметности“.

Драгана Маравић је дипломирала на Правном факултету у Београду. Сликарством се бави од студентских дана, а од 2012. године му се потпуно посвећује и активно излаже. До сада је имала четири самосталне изложбе. „Ако си довољно духован, онда ће слика сама да се отвара ка теби“ је мисао сликарке Драгане Маравић која сажима цео програм , идеју и праксу њеног стваралаштва.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *