ВРАЧАР ДОБИО КОШАРКАШКИ ТЕРЕН СЛОБОДАН ПИВА ИВКОВИЋ

Запуштени кошаркашки терен у Улици Јована Рајића број 5 на Врачару добио је потпуно нови изглед. Обновљен спортски комплекс посвећен је легенди , кошаркашком визионару и једном од утемељивача кошарке на нашим просторима, Слободану Пиви Ивковићу. Реконструкција спортског терена је резултат успешне сарадње Градске општине Врачар и Mozzart компаније.
Свечаном отварању присуствовало је руководство Градске општине Врачар на челу са председником и замеником председника проф. др Миланом Недељковићем и Радмилом Сарић, директор корпоративних комуникација компаније Mozzart Борјан Поповић, прослављени кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић – брат Слободана Пиве Ивковића и доајени југословенске и српске кошарке Драган Кићановић, Дејан Томашевић и Предраг Даниловић.

„Руководство Градске општине Врачар и компанија Mozzart реконструисали су два спортска терена која су била запуштена за непуна два месеца. Овај кошаркашки терен је урађен по свим стандардима и употребљени су најмодернији материјали. Испунили смо обећање грађанима који живе у овом крају као и директору оближње основне школе „ Синиша Николајевић“ и обновили запуштен кошаркашки терен.Општина Врачар ће наставити да обнавља сваку запуштену зелену површину, парк, игралишта . То је право благо на Врачару и настојимо да створимо за децу и омладину пристојне услове за живот, а то је између осталог сврха локалне самоуправе“, изјавио је за медије председник Недељковић.

Кошаркашки терен носи име тренера који је рођен и живео је у овом крају. Сви који воле кошарку, убудуће ће моћи да уживају у игри и условима какве имају професионалци – на новој специјалној подлози, с професионалним конструкцијама, зглобним обручима и клиритним таблама. Сва инсталирана опрема поседује посебне атесте, док се специјална мултифункционална подлога издваја по безбедности и трајности. Обновљена је ограда око терена и реконструисане су трибине.

Спортски терен на Врачару је 81. по реду у оквиру друштвено одговорне акције „Сто терена за једну игру“, коју реализује компанија Mozzart која има за циљ да подржи развој кошарке у региону, спорт и здрав начин живота.
Подмладак БКК Раднички чији је некадашњи тренер управо чувени Пива одиграо је ревијалну утакмицу, а најбољи стрелци такмичили су се у шутирању тројки и освојили новчане награде.

Догађају су испред ГО Врачар такође присуствовали: помоћник председника Марко Никић, чланови Већа Биљана Ракић, Драги Лукић, Дарко Миленковић, шеф и помоћник шефа Кабинета председника и заменика председника Никола Јеленковић и Ивана Пурковић и председник одборничке групе „Александар Вучић-Србија побеђује“ у Скупштини Градске општине Врачар др Угљеша Мрдић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *