МУЗИЧКЕ РАДИОНИЦЕ „ОСМЕХ СА ВРАЧАРА“

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић и члан Већа Градске општине Врачар Биљана Ракић посетили су данас предшколску установу „Бисер“ и том приликом присуствовали првом часу музичке радионице за децу „Осмех са Врачара“. Радионица се реализује под покровитељством Града Београда и Градске општине Врачар, а у сарадњи са Едукативним центром „Balkan Culture Heritage“, који је основан 2010. године са циљем промоције културе, развоја образовања и очувања традиције.

Председник Општине најавио је да ће у наредних годину дана кроз овај пројекат обићи све јаслице и вртиће на Врачару. Говорећи о музичкој радионици он је истакао да се кроз њих развија оно најлепше што се тиче музике, упознавање са инструментима и стицање знања о музици, игри и певању.

„Током часова са малишанима ће бити њихови васпитачи, али и педагози и музиколози, који ће на начин прилагођен овом узрасту од три године, приближити музику нашим најмлађим врачарцима. То је сврха нашег дружења са најмлађима и онога што радимо кроз ову радионицу“, истакао је председник Недељковић.

Председник је поновио да је Општина један анекс зграде уступила Предшколској установи „Врачар“ и да ће до средине наредне године исти користити око 300 малишана. „Такође, имамо још један објекат да предамо ПУ ‘Врачар’ у Шуматовачкој улици, у близини основне школе „Краљ Петар II Крађорђевић“, тако да ћемо имати већи број места у вртићима и јаслицама, што је и циљ с обзиром на мањак места на Врачару“ закључио је председник Недељковић.

Радионица се спроводи са циљем развијања интересовања и љубави деце према музици и уметности. Кроз разговоре о музици, слушање музике и упознавање са музичким интрументима врши се развој говора и моторике, ритма и слуха, концентрације и стичу основи музичке културе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *