ОДРЖАН ЗИМСКИ ,,PET DAY” У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ ВРАЧАР

Данас је у управној згради Општине Врачар, поводом Међународног дана толеранције, одржан зимски PET DAY у организацији и реализацији Градске општине Врачар и врачарског тима организације Animal Rescue Serbia. Циљ манифестације је унапређење концепта одговорног власништва над кућним љубимцима на Врачару. Сваки љубимац заслужује одговорног власника – уколико се удоми љубимац, обавеза власника је да се стара о њему како треба, да има све што му је потребно како би био здрав, срећан и сигуран. Част и привилегија је бити одговоран власник, јер радост коју нам љубимци доносе, је немерљива.

Председник Скупштине Градске општине Врачар Михаило Групковић, иницијатор и главни организатор манифестације, обратио се присутнима: „Наша идеја је, да оваквом акцијом обележимо Међународни дан толеранције, и да поручимо, да треба волети животиње, не угрожавати их, а то управо желимо да научимо и децу кроз радионице и на тај начин им приближимо животињски свет. Већ три године Општина Врачар организује овакве акције са циљем побољшања комуникације са грађанима на тему концепта одговорног власништвана на нашој општини у сарадњи са ЈКП ,,Ветерина – Београд”, Спортским центром ,,Мирко Сандић” са Врачара, Центром за образовање и културу ,,Божидарац 1947” и домаћим произвођачем хране за псе Премил. Иначе, Општина Врачар служи за пример свим општинама у Србији. У мају месецу ове године потписан је уговора са организацијом Animal Rescue Serbia за формирање спасилачког тима за животиње и тиме постала прва pet frendli Општина“, рекао је Групковић.

За најмлађе суграђане организована је радионица о начину украшавања кућица за псе и мачке, квиз о познавању животињског света и предавање везано за едукацију о животињама. Малишани су добили захвалнице и пригодне поклоне. Љубимци које су довели власници, дружили су се са малишанима и такође добили кесице омиљене хране као награду. Суграђани су донирали текстилне предмете погодне за изолацију кућица и храну за псе и мачке у трајном паковању.
Градска општина Врачар ће и убудуће наставити да промовише све сегменте одговорног власништва различитим активностима: важност чиповања, вакцинисање, стерилизација, као и принцип да власник не може да напушта свог љубимца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *