Бесплатна конференција у хотелу Рудник у Кучеву

У сарадњи Института Конфуције у Београду и Градске општине Врачар одржано је прво предавање из циклуса  „Прича о кинеској медицини“. Предавач је био  лекар кинеске медицине Филип Мања. Успешна сарадња је организована и реализована захваљујући ангажовању чланице Већа задужене за културу Општине Врачар Мирјане Митровић која се захвалила  представницима Института као и многобројним грађанима који су дошли на предавање,  јер су препознали  значај  високе ефикасности кинеске медицине.

Традиционална кинеска медицина (ТКМ) има историју дугу око 5.000 година. Током тог времена ТК медицина се развила у јединствен и интегрални медицински систем и  заузима равноправно место са западном конвенционалном медицином у кинеском систему јавне здравствене заштите, али се исто тако са веома великим успехом примењује у земљама широм света. Раст и глобализација кинеске традиционалне медицине евидентни су на свим подручјима – од примене до едукација.

Кинеска медицина обухвата широк спектар знања и вештина.Без обзира на дугу историју, данас се сусрећемо са различитим питањима везана за кинеску медицину: како је она настала, на који начин се пренела на Запад, у којим је случајевима клинички најефикаснија, шта наука каже о њој? Ово су само неке од тема на које су заинтересовани посетиоци добили  одговоре током предавања које је одржао Филип Мања. Филип Мања је изнео  и случајеве из своје клиничке праксе, као и праксе великих лекара нашег доба. Улаз на предавање је био бесплатан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *