Успешно одржана конференција ”Говори за свој посао”

У препуној сали Божидарца, у среду, 11. децембра, успешно је одржана Kонференција ”Говори за свој посао” (енгл. Спеак Уп 4 Yоур Јоб) која је посвећена промовисању језичке размене код младих од 15 до 30 година, а у циљу подизиња могућности за њихово запослење. На почетку конференције директор Божидарца, Владимир Kљајић се захвалио ученицима 14. Београдске гимназије и Техничке школе ГСП на заинтересованости да чују више о важноси учења страних језика као и друге бенефите које знање носи осим подизања запосливости код младих пре свега на интекултурални дијалог и оплемењавању њихових личности. Такође је искористио прилику да их позове на следећи  Language Cafe  Божидарац који ће бити организован следеће недеље у сардњи са Руским домом.
Кључа тема је била јачање вештина и компетенција за запошљивост младих – са посебним фокусом на стране језике, комуникацију и тимски рад – и њихов релативни значај у поређењу са другим факторима у процесу добијања и задржавања посла. Конференција о језичкој размени била је одлична прилика да се промовише наведени концепт као и да се умреже представници разних организација које долазе у контакт са младима. Божидарац је као домаћин препознао значај размене језика и већ скоро годину дана сваког месеца организује Božidarac Language Cafe. На Конференцији Канцеларија за младе Врачар представила је како млади уочавају важност језичких вештина за њихову запошљивост кроз пројекат који тренутно спроводе уз подршку ГО Врачар. Такође, поред њих школе страних језика су све више спремне да допуњују своје постојеће програме са конверзацијским радионицама. Гости конференције су били и бројни представници дипломатских и културних мисија у Србији – Француски Институт, Италијански културни институт, Јунус Емре Институт, Ирански културни центар, Аустријски културни форум, Амбасада Хеленске Републике, Руски Дом, Амбасада Кубе, Амбасада Португала и Арапски центар за међународну сарадњу који су представити своје језике и активности које њихове владе и амбасаде у Србији спроводе како би помогле младима у учењу тих језика.
Конференција је трећа у низу у оквиру пројекта “Говори за свој посао” чији циљ је подстицање паметних, одрживих и инклузивних могућности за учење страних језика код младих у Србији.
Пројекат финансира Европска унија и суфинансира Влада Републике Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *