ПАЖЉИВКОВА ПРАВИЛА У САОБРАЋАЈУ ЗА ПРВАКЕ ОШ „СИНИША НИКОЛАЈЕВИЋ“

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић присуствовао је данас, заједно са ученицима првог разреда основне школе „НХ Синиша Николајевић“,
саобраћајно-едукативном часу о правилима понашања деце у саобраћају. Том приликом, председник Општине је уручио свим првацима приручник „Пажљивкова правила у саобраћају”, који је издала Агенција за безбедност саобраћаја. Часу су присуствовали и представници Управе саобраћајне полиције и Полицијске станице Врачар.

„Градска општина Врачар и Агенција за безбедност саобраћаја шесту годину за редом организују ову школицу, кроз коју деца уче како и на шта да обрате пажњу у саобраћају, који знакови су битни од куће до школе и од школе до куће„ изјавио је Недељковић и додао да је данас 103 првака ОШ „Синиша Николајевић“ добило књигу „Пажљивкова правила у саобраћају“.

Председник је додао да је кампања о Пажљивку јако значајна за Општину, јер је безбедност у свим врачаским школама јако важна. „Ја сам родитељ једног првака и мени је јако битно како ће да дође до школе, да прође исправно пешачки прелаз, прође семафор, и то је нешто што је сваком родитељу важно. Ова кампања је усмерена у том правцу, да едукује децу о безбедном понашању у саобраћају. Ја се захваљујем Агенцији за безбедност саобраћаја, Управи саобраћајне полиције и Полицијској станици Врачар што су осмислили овако лепу кампању, коју заједно спроводимо у последњих шест година“, закључио је председник Општине.

Циљ предавања јесте да се деца обуче да буде безбедни учесници у саобраћају као пешаци, путници и бициклисти. Веома је важно да деца у раном основношколском узрасту стекну довољан ниво знања и позитивних ставова како би била безбеднији у саобраћају. Усмеравање деце на безбедно понашање у саобраћају је веома значајан корак ка побољшању стања безбедности у саобраћају у Републици Србији, а кампања „Пажљивко“ коју спроводи Агенција за безбедност саобраћаја поред најмлађе популације, усмерена је и ка родитељима, наставницима и осталим учесницима у саобраћају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *