БОЖИЋНО СЕОЦЕ КОД ХРАМА СВЕТОГ САВЕ

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић најавио је данас да ће се манифестација „Божићно сеоце код Храма“ одржати трећу година за редом на Платоу испред Храма Светог Саве од 4. до 28. јануара 2020. године. Идеја је настала са жељом да се сви празници током јануара обједине и обележе на истој, јединственој локацији, платоу испред Храма Светог Саве, уз благослов Његове Светости Патријарха српског Г.Г. Иринеја.

„За Градску општину Врачар представља част, велику обавезу и задовољство да учествује, и да је суорганизатор овако велике манифестације. Посетиоци ће током одржавања манифестације уживати у наступима најпопуларнијих музичких група, хорова и изведби представа у којима ће учествовати најпопуларнији глумци“, истакао је председник Општине и додао да ће Општина Врачар у оквиру манифестације уручити божићне поклон пакетиће деци из Дома за децу и омладину „Драгутин Филиповић Јуса“ и специјалне основне школе „Душан Дугалић“.

Председник је истакао да Општина Врачар, заједно са Храмом Св. Саве и Српском православном црквом, учествује и у организацији међународног квиза о Немањићима. „Полуфинално такмичење ће се одржати 23. јануара у ГО Врачар, а 25. јануара у Народној библиотеци Србије биће одржано финале“, рекао је Недељковић и додао да се овај квиз по први пут одржава.

Као посебно значајно за наредну годину је истакао и завршетак радова на изградњи Храма Светог Саве. „Као задњи камичак у мозаику биће и то урађене. Сва светлост са Врачара биће усмерена на сваког Србина широм света, да га ојача, али такође и свима онима који су око нас да покаже све наше врлине. Додатна енергија која ће доћи из довршеног Храма ће да покаже да смо ми народ који раширених руку дочекује и само желимо добро, како околини, тако и нама“, закључио је председник на крају обраћања.

Поред председника Општине на конференцији за новинаре говорили су и: др Марко Николић из Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде, председник „Color Press Group“ Роберт Чобан, Александар Сања Илић из групе „Балканика“, Милан Ђурђевић из групе „Неверне бебе“ и глумац Данијел Ковачевић.

Жеља организатора је да свакодневним програмом и пропратним активностима понуди Београђанима и туристима, који током празника посете Београд и Храм Светог Саве, јединствену манифестацију намењену најмлађима, али и старијим посетиоцима, са циљем да Божићно сеоце код Храма постане традиционална манифестација.

Посетиоци ће уживати у наступима дечјих и црквених хорова, имаће прилику да се провозају фијакером око самог Храма, уживају у музичком и драмском програму на бини, у дрвеним кућицама пронађу различите поклоне, рукотворине, сувенире, украсе, традиционалне специјалитете, и присуствују многим другим активностима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *