OДРЖАНА 24. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР

Одборници Скупштине Градске општине Врачар усвојили су на јучерашњој седници Извештај о извршењу буџета Градске општине Врачар за период I – IX 2019. године, Одлуку о буџету Градске општине Врачар за 2020. годину са пројекцијама за 2021. и 2022. годину, као и Кадровски план за наредну годину. Такође, на Седници је донета и Одлука о усвајању споразума о успостављању међуопштинске сарадње између: Града Београда, Града Новог Сада, Градске општине Врачар и Градске општине Савски венац. Усвојен је и Програм унапређења социјалне заштите на територији ГО Врачар у 2020. години, Локални акциони план запошљавања за наредну годину, као и Одлука о престанку важења одлуке о општинском Правобранилаштву.

Скупштина Градске општине Врачар утврдила је престанак мандата члану Већа ГО Врачар Душану Ковачевићу због преласка на другу функцију, и за члана Већа изабрала је Рајка Танасијевића.

Председник Општине проф. др Милан А. Недељковић захвалио се свим одборницима, шефовима одборничих група, заменику председника Општине Врачар Радмили Сарић, начелнику Управе, свим члановима Већа, Кабинету председника и свима који су, како је рекао, учествовали у реализацији великог посла који је завршен у овој години, а који се односи на реконструкцију улица, паркова, вртића и школа.

„Отпочели смо и реконструкцију Управне зграде. Последња два спрата су комплетно реконструисана, а наредне године настављамо и са осталим спратовима. Хтео сам да истакнем да су наше активности сваког дана присутне и да смо ми сервис грађана“, закључио је председник Општине и свим присустнима честитао новогодишње и божићне празнике.

Председник одборничке групе “Александар Вучић – Србија побеђује” др Угљеша Мрдић захвалио се свима за дивне четири године сарадње, а посебно руководству Скупштине и одборницима на успешној организацији 24 седнице Скупштине.

„Успешно завршавамо ову годину, како ви одборници, како Управа ГО Врачар на челу са начелником, како општинско руководство на челу са председником и замеником председника, свим члановима Већа, руководством Скупштине. Ја се надам да ћемо и у наредном периоду поново сарађивати у неком облику, да ће грађани Врачара на пролеће препознати све ове вредности и добре ствари које је руководство Општине, у сарадњи са градским и републичким институцијама, успешно урадило, као и да ћемо поново бити у прилици да одговарамо грађанима и да чинимо оно што је добро за Врачарце и целу Србију“ истакао је др Угљеша Мрдић и уједно честитао свима предстојеће празнике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *