НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ДЕЦИ ИЗ ДОМА „ДРАГУТИН ФИЛИПОВИЋ ЈУСА“ 5 Jan 2020

У оквиру хуманитарне акције „Божићно сеоце дарује“ председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић посетио је данас децу из Дома за незбринуту децу „Драгутин Филиповић Јуса“, који се налази у склопу Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.

Председник Општине је у присуству директора Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Зорана Милачића и представника свештенства Храма Светог Саве деци уручио поклон пакетиће у којима се налазе играчке, слаткиши, бадњаци и иконице.

„Дошао сам да са малишанима из Дома ‘Драгутин Филиповић Јуса’ обележим новогодишње и божићне празнике. Дружили смо се, поделили слаткише и уживали у празничној атмосфери за коју су се побринули и запослени у овом Дому. Важно нам је да ова деца осете топлину празника и уживају у њима“, истакао је председник проф. Др Милан А. Недељковић.

Хуманитарна акција „Божићно сеоце дарује“, током које организатор уз помоћ пријатеља поклања божићне пакетиће најмлађима и онима којима је помоћ најпотребнија, покренута је у оквиру манифестације „Божићно сеоце код Храма“

Дом за незбринуту децу „Драгутин Филиповић Јуса” налази се на Врачару. У њему су смештена деца без родитељског старања и деца којима је потребна подршка. Капацитет Дома је 30 места за децу узраста од 3 до 7 година. Као социјална установа, Дом испуњава највећи број дневних породичних функција за децу овог узраста: негу, стимулацију развоја, стицање навика, игру, укључивање у предшколске установе, припрему за школу.Основни циљ је обезбеђивање сталности у породичном окружењу, кроз контакте са алтернативним или природним породицама.

У склопу дома „Драгутин Филиповић Јуса“, налази се прихватна станица, капацитета 12 места, за децу узраста од 3 до 7 година која има за циљ хитно збрињавање, негу и бригу акутно занемарене и злостављане деце.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *