СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН БАДЊИ ДАН

Освештавањем и паљењем бадњака Градска општина Врачар обележила је Бадњи дан, а свечани чин паљења бадњака предводио је председник Општине проф. др Милан A. Недељковић.

Паљењу Бадњака присуствовао је и велики број Врачараца, а Недељковић је истакао да му је велико задовољство што је Општина Врачар на овај начин, освештавањем и паљењем бадњака испред Градске општине, обележила Бадњи дан.

Он је пожелео свим запосленима и грађанима сарадњу и слогу, и истовремено честитао божићне празнике, у нади да ће у њихове домове унети срећу, љубав и благостање.

„Данас је најрадоснији празник – рођење Исуса Христа. Градска општина Врачар има ту привилегију да се на њеној територији налази Храм Светог Саве, да су овде мошти Светог Саве и изворно светосавље, православље“ изјавио је председник Општине и поручио да ће ове године бити довршена изградња Храма Светог Саве

Председник је подсетио да је 4. јануара отворена празнична манифестација „Божићно сеоце код Храма“, која ће трајати све до 28. јануара. Он је, такође, најавио да ће се у оквиру ове манифестације данас палити бадњак испред Храма Светог Саве, а за сутра је најавио литургију и ломљење чеснице.

„Нека Божић свим грађанима донесе здравље, а сва срца испуни топлином, радошћу и слогом. Мир Божји – Христос се роди”, закључио је председник Недељковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *