Недеља кинеског филма у Божидарцу

У сусрет Кинеској новоj години Божидарац и Институт Конфуције у Београду вас позивају на Недељу кинеског филма у Божидарцу од 20-25. јануара.
Овом манифестацијом покушаћемо да приближимо грађанима културу Народне републике Кине, која је постала један од главних мотора глобалног развоја.
Током недеље посетиоци ће имати прилику да погледају три филма, а део програма је прилагођен и најмлађима.

 

Понедељак 20. јануар
19ч – Пројекција играног филма ”Монах који је сишао са планине”
Прославаљени редитељ Чен Kаиге („Збогом, моја конкубино“) потписује узбудљиво филмско остварење „Монах који је сишао са планине“ препуно раскошних, атрактивних и динамичних сцена у којима могу уживати поклоници филмова у којима се спајају естетски квалитети и оријентисаност на борилачке вештине.Филм доноси причу о младом монаху који креће на авантуристичко путовање принуђен да напусти манастир. На путу на коме се суочава са искушењима, невољама и заводљивостима света, среће и велике мајсторе.

 

Среда 22. јануар
19ч –  Пројекција играног филма ”Кунг фу јога”

Кунг Фу Јога (功夫瑜伽) је кинески акционо-авантуристички комични филм из 2017. године. У филму глуми познати кинески глумац Џеки Чен.
Џеки Чен у филму глуми познатог професора археологије у Музеју ратника од теракоте, где се удружује са младим индијским професором из Националног музеја у Раџастану у Индији, како би нашао изгубљено индијско благо на Тибету. Они успевају да нађу благо испод залеђеног језера помоћу савремене технологије. Међутим, у томе их прекида група плаћеника која им прави велике проблеме…

 

Субота 25. јануар
12:30ч – Пројекција цртаног филма ”Где је змај?”
Где је змај је кинески цртани филм који приказује легенду о настанку кинеског зодијака

 

*Сви филмови су титловани на српски језик

Улаз је слободан

Недеља кинеског филма у Божидарцу је подржана од стране градске општине Врачар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *