ВРАЧУНАРИ НА ДАР ВРАЧАРСКИМ ТРЕЋАЦИМА

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић, заменик председника Општине Радмила Сарић, председник Скупштине општине Врачар Михаило Групковић, члан Већа задужен за образовање Драги Лукић и шеф Кабинета Никола Јеленковић уручили су данас прве „Врачунаре“ ученицима и учитељима основних школа „Јован Миодраговић“ и „Свети Сава“. Општина Врачар и ове године наставља да ствара најбоље услове за учење и поклања преносиве рачунаре свим врачарским ученицима који похађају трећи разред.

„Општина наставља лепу традицију дељења Врачунара. На Врачару постоји шест основних школа и сваке године сви трећаци од Општине добијају преносиве рачунаре на поклон“, изјавио је председник Недељковић и истакао да је Општина ове године укупно набавили 740 рачунара за трећаке и 27 рачунара за њихове учитеље.

„У школи ‘Јован Миодраговић’ која је једна од највећих врачарских школа са преко 1.000 ученика, укупно ћемо поделити 135 рачунара, а у школи ‘Свети Сава’ 126 рачунара. Нама је задовољство да их данас уручимо деци и њиховим родитељима, који су се овде окупили“, рекао је председник Општине и закључио да ће ученицима рачунари служити да уђу у тајне електронске писмености.

„У трећем разреду основне школе ученици могу да схвате да постоји и електронско писмо. Рачунари су данас основно средство комуникације међу људима и надам се да ће наши млади врачарци успешно савладати та знања са својим учитељима“, изјавио је први човек Општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *