Доживи Мароко на Врачару

Божидарац у сарадњи са Удружењем Српско-мароканског пријатељства вас позива да присуствујете једниственом догађају, Викенду Марока на Врачару 21. и 22. фебруара у Божидарцу. Главна идеја је да грађанима приближимо једну од најзначајнијих афричких држава као што је Kраљевине Мароко.
На самом отварању посетиоци ће моћи да виде Марокански павиљон у оквиру галерије Божидарац коју ће притом красити изложба посвећена Мароку. Павиљон ће садржати предмете, шољице, тацне, гардеробу која се користи односно носи у овој лепој и егзоричној земљи. Након отварања посетиоци ће имати прилику да чују и занимљивости о традициналном венчању у Мароку.
У суботу, 22. фебруара на почетку крећемо са радионицом Смех јоге са Наташом, а након тога моћићете да научите основне покрете шаиби (схааби) плеса, видите како се припрема аутентични чај од менте као и да га дегустирате, као и урме, слаткише али и и чујете више о филозофији испијања чаја као и занимљивостима о самој држави Мароко. Такође, припремили смо и радионице исцртавање кана, прављање накита са мароканским мотивима, као и прављење мини мозаика (зилиџ).
Број месте за радионце је ограничен, а учешће бесплатно. Пријаву можете наћи на  https://forms.gle/KdXF5XFZM5EkdCvw9 .
Поред тога посетиоци ће моћи да погледају и један модеран марокански филм који смо припремили као и незаобилани филм Kазабланка.
Викенд Марока на Врачару се организује у оквиру манифестације ”Са Врачара у свет” чији покровитељ је Градска општина Врачар. Подршку догађују пружа и удружење Еуропска иницијатива пословних жена (Евро-Жена).

Агенда

Петак 21.02.
—————————————————-

19ч свечано отварање мароканског павиљона и изложбе
19:30х Предавање о традиционалном венчању у Мароку
20:00х коктел

Субота 22.10.
—————————————————–
11-12х Смех јога
12-14х Радионица прављења накита*
13-15ч Пројекција мароканског филма
16-18ч Радионица цртања каном*
17-18ч Радионица шаиби плеса
18-19ч Традиционално прављење чаја
19-20ч Радоница мозаика*
20-22ч Пројекција филма Kазабланка

*обавезна пријава на линку https://forms.gle/KdXF5XFZM5EkdCvw9

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *