Започет циклус радионица цртања и сликања икона у Божидарцу

У суботу, 7. марта у Божидарцу у сјајној атмосфери одржана је прва у низу циклуса радионица цртања и сликања икона која је намењена за сениоре са Врачара у оквиру програма Врачарски универзитет за треће доба. Још увек није касно да се пријавите путем сајта бозидарац.рс, на линку овде или путем бесплатне инфо линије 0800 300 305

Полазници су имали прилику да се упознају са кључним елементима уметности сликања икона – техника иконописања и канони ликовног израза.
У прве две недеље предвиђена су теоријска предавања и вежбе цртања, након чега, преосталих шест недеља посвећено је сликању иконе. Теоријски део подразумева предавање о хришћанској иконографији уопштено, стиловима иконографије и представе.
На часовима цртања ће се одржавати вежбе у циљу побољшања прецизности и преношења самог линеарног цртежа, након чега следи упознавање са техником јајчане темпере и сликање традиционалним византијским стилом иконописања. Учешће је бесплатно, а материјал обезбеђен.

Како је изгледало на првој радионици можете видети на линку на линку овде

Радионице држи и води Kристина Бајило рођена је 1995. године у Београду. Дипломирала је мастер 2019. године Факултет Примењених Уметности, на одсеку сликарство, у класи професора Николе Божовића. Учествовала је на више групних, колективних, студентских и међународних изложби слика, цртежа и графика у Србији и иностранству. Имала је две самосталне изложбе. Једна је од пет финалиста награде “Private Velue” 2018. године. Добитница је награде Александар Томашевиц за најбољи годишњи успех за 2019. годину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *