ОБИЛАЗАК ВОЛОНТЕРСКОГ ЦЕНТРА

Премијер Републике Србије Ана Брнабић обишла је у присуству  градоначелникa Београда проф. др Зоранa Радојичићa, заменика градоначелника Града Београда Горана Весића и председника Градске општине Врачар проф. др Милана А. Недељковића волонтерски центар на Врачару, и том приликом поручила да је у превазилажењу новонастале ситуације са корона вирусом кључна подршка коју сви заједно као друштво пружамо нашим најстаријим суграђанима.

Премијер Србије је истакла да волонтерски центри раде широм земље и додала да ће у наредним данима посетити неколико њих, да би се, како каже, уверила да има довољно телефонских линија и да у центрима све ради како треба.

„Најстарији суграђани – пензионери заиста могу да нам кажу како можемо да им помогнемо и драго ми је што су наши волонтери отворени за сваку помоћ, од куповине и доставе лекова и хране до шетње кућних љубимаца“, поручила је премијерка.

Истакла је да ће волонтерске акције бити додатно проширене и послала поруку свим старијим суграђанима да буду добро и да имају на кога да се ослоне.

Заменик градоначелника Града Београда Горан Весић рекао је да у 17 волонтерских центара, који се налазе у центрима свих београдских општина данас ради око 550 волонтера, који одговарају на позиве најстаријих суграђана и помажу им да добију оно што им је најпотребније.

„Јуче смо имали око 1.700 позива у наших 17 волонтерских центара, од тога 330 излазака на терен, а данас се тај број четири пута увећао, тако да ћемо и наредних дана имати још више позива и бићемо још спремнији“, рекао је Весић.

Весић је додао да ће сви грађани Београда, уз поштанско сандуче добити обавештења о волонтерским центрима, о томе какве услуге они нуде и на које телефоне могу да се јаве.

„Желимо да покажемо да ниједан наш најстарији суграђанин, а има их 406.000 у Београду, не сме остати сам и да ћемо заједно са њима проћи кроз ову кризу“, напоменуо је Весић.

Председник Општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић истакао је да та Општина има велики број старијих људи и додао да се од данас кренуло у разматрање увођења нових кол линија.

„Од петка смо кренули са 24 линије да радимо, имали смо преко 1. 200 позива, јуче смо имали 241 излазак на терен, данас преко 400, и велики број волонтера је пријављен“, казао је Недељковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *