ОПШТИНА ПОЧЕЛА ДЕЗИНФЕКЦИЈУ СВИХ ЗГРАДА НА ВРАЧАРУ

Са циљем додатне заштите становништва председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић најавио је да ће Општина Врачар, од 3. априла, па наредне три недеље, вршити дезинфекцију свих стамбених зграда на својој територији.

„Градска општина Врачар и Кризни штаб за ванредне ситуације ГО Врачар донео је одлуку да од данас, у сарадњи са стручним лицима која су задужена за то, отпочне са дезинфекцијом свих зграда на Врачару. На нашој општини имамо 2.200 зграда и ову акцију смо почели дезинфекцијом петоспратнице у Његошевој 17. Биће дезинфиковано степениште, гелендери, улазна врата, кваке, лифтови, звона и друго. Све што буде урађено биће наведено у сертификату“, истакао је председник Општине и најавио да ће данас почети дезинфеција и вишеспратница у Грчића Миленка, где живи преко 500 станара и има двадесет спратова.

„Акцију настављамо са зградама у Јужном булевару. Прво ће дакле бити дезинфиковане зграде са највећим бројем станара. Темпо ће бити од 80 до 100 зграда. Дезинфекција ће се вршити уз помоћ најмодернијих уређаја и коришћењем хипохлорида, како би се уништили вируси, микроорганизми и паразити. То је оно што је у овом тренутку јако потребно да се уради у Београду“, рекао је председник Недељковић и додао да је Општина Врачар једна од првих Општина која је почела са дезинфекцијом и најавио да ће у наредне три недеље завршити све врачарске зграде.

Председник Недељковић је рекао да је фирма са којом Општина сарађује у овој акцији сертификована и са лиценцом, те да Градска општина Врачар гарантује да ће сви радови бити изведени квалитетно.

Председник је најавио да ће већ данас, у осам часова, бити постављен танк са натријум-хипохлоридом у парку Војводе Петра Бојовића, тако да ће грађанство моћи да дође и да узме по 2 литра дезинфекционог раствора за личну употребу. Други танк са дезинфекционим средством биће постављен код Возаревог крста, прекопута Београдског драмског позоришта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *