НА КОРАК ДО УСПЕШНЕ КАРИЈЕРЕ

“Business Innovation Programs Srbija – BIPS” већ четврту годину успешно спроводи програм ,,Знањем до посла“ у на широј територији Централне Србије који се финасира средствима владе Швајцарске и Србије, а усмерен је на пружање подршке младима у транзицији од школе до посла. У сарадњи са локалном заједницом, привредом и образовним институцијама успоставили смо дугорочно одрживи систем подршке повећању запослености и запошљивости младих кроз обуке на радном месту у складу са подребама тржишта рада, као и услуге каријерног саветовања и вођења како би младима помогли да донесу информисане и рационалне одлуку о развоју своје каријере. Током прве фазе имплементације пројекта ,Знањем до посла“ преко 1 500 младих особа узело је учешче у различитим активностима каријерног саветовања и информисања, као и обука на радном месту.
Услед тренутне пандемијске ситуације БИПС ће, у сарадњи Градском Општином Врачар и Канцеларијом за младе Врачар, наставити да своје активности, у области каријерног вођења и саветовања, реализује онлине уз примену иновативних дигиталних алата. Циљ ове сарадње је да младима пружимо интересантан онлине садржај који ће их подстаћи да размишљају о својој каријери, као и да активно раде на личном развоју у сладу са актуелним захтевима тржишта рада. На овај начин БИПС наставља сарадњу са Градском Општином Врачар и Канцеларијом за младе Врачар у области каријерног развоја младих започету 2019. год. кроз релизацију низа сесија индивидуалног и групног каријерног вођења информисања и саветовања за преко 80 младих са територије Општине Врачар. Веома нам је драго што локална самоуправа Општине и Канцеларија за младе, препознају значај и квалитет нашег програма каријерног саветовања и информисања младих, као и бројних активности у области креирања и имплементације дугорочних мера која доприносе расту запослености младих и развоју системацке бриге о младима.
Млади који завршавају средњу школу или су на факултетима суочавају се са одлукама о даљем школовању или уласку на тржиште рада које морају да донесу, а које ће у великој мери одредити њихову будућност. Веома често немају потпуне информације о стању на тржишту рада и јасну представу о занимању за које се школују, као ни релевантне информације које ће им помоћи да донесу те одлуке. У наредном периоду БИПС ће младима понудити квалитетан, онлине едукативни садржај који ће бити доступан на друштвеним профилима наше ораганизације, као и Канеларије за младе Општине Врачар.
Заједно са Канцеларијом за младе развићемо и оргаизовати низ онлине дружења где ће где ће млади имати конкретну подршку кроз услуге индивидуалног каријерног саветовања да преиспитају своје интересовања, способности и преференције и да прикупе додатне информације о тржишту рада, факултетима у нашем граду и даљим могућностима за развој каријере, као и добију све информације које су им потребне како би донели рационалне и информисане одлуке.
Прва активност у серијалу НА КОРАК ДО УСПЕШНЕ КАРИЈЕРЕ јесте онлине дружење Како у пар корака до успешне каријере? који ће одржати у четвртак 16.04.2020. године у 15 часова.
Уколико си ученик средње школе и размишљаш коју ћеш одлуку донети за пар месеци, да ли ћеш наставити школовање или ући на тржиште рада, који ћеш факултет уписати, као и који образовни профил изабрати или си студент који није сигуран којим послом жели да се бави у будућности онда је ово дружење права прилика зе тебе. Пронаћићеш пуно корисних информација које те занимају, бићеш упознат како да лако донесеш најбољу одлуку за себе и ко може да ти помогне на путу развоја каријере.
Сви заинтересовани се могу пријавити путем регистрационе пријаве на овом линку https://zoom.us/webinar/register/WN_P7M-EZoASKyZnOAVENRdmw.

Детаљније видео упуство је приказано на овом линку http://skr.rs/p7w

Видимо се ускоро, свако добро и останите код куће.

#znanjemdoposla #business_innovation_programs #ostanitekodkuće  #kvis #karijernosavetovanjeiinformisanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *