ПОЧЕЛА ДЕЗИНФЕКЦИЈА СВИХ ВРАЧАРСКИХ ШКОЛА

Председник Општине и командант Штаба за ванредне ситуације Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић обишао је данас Основну школу „Свети Сава“ и том приликом најавио да ће на Врачару бити извршена дезинфекција свих основних и средњих школа.

„Градска општина Врачар и Штаб за ванредне ситуације Општине је 4. априла почео са дезинфекцијом свих стамбених зграда на нашој територији, на којој има 2.200 објеката. Првих 970 зграда је дезинфиковано, а потом смо почели и са дезинфекцијом свих улица. Након што су дезинфиковане 23 улице на реду је дезинфекција 14 школа које се налазе на нашој општини“, изјавио је председник Општине Врачар и најавио да је након јучерашње дезинфекције III београдске гимназије данас почела дезинфекција ОШ „Свети Сава“.

Председник Недељковић је истакао да је Основна школа ‘“Свети Сава“ једна од најстаријих, али и највећих школа коју похађа 930 ученика. Он је изјавио да ће у оквиру чишћења бити дезинфиковане све учионице и сви објекти у оквиру школе, као што је напр. фискултурна сала, а да се за дезинфекцију користи натријум хипохлодир, који је је потпуно безбедан по здравље.

„Када деца буду поново почела да похађају школу имаће потпуно безбедан и дезинфикован простор. Јуче је дезинфикована једна од најстаријих гимназија у Београду – III београдска гимназија. Истовремено настављамо са дезинфекцијом преосталих стамбених зграда и улица, а ево почињемо и дезинфекцију основних и средњих школа“, закључио је први човек Општине.

Директор Основне школе „Свети Сава“ Јована Миленковић захвалила се председнику Недељковићу и Градској општини Врачар што су омогућили ученицима да се безбедно и сигурно врате у школске клупе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *