Urban Talk Минимални стан/Максимални стандард

Božidarac Digital и БИНА вас позивају на Urban Talk 1 Минимални стан/Максимални стандард – Test 2020 у петак, 15. маја, у 19 часова. Пожељна је пријава на линку овде.
Да ли живот у кућном карантину мења наш однос према начину становања? О овом и сличним питањима разговараћемо на првом интерактивном разговору Urban Talk 1 / Минимални стан/Максимални стандард – Тест 2020. Са учесницима панела разговарамо о томе како најбоље да искористимо ограничене стамбене просторе и како да развијемо свест о заједничком животу у окружењу где проводимо велики део свог времена, а то је стан, зграда и суседство у коме живимо. Разговор воде архитекте: Даница Јововић Продановић и Ружица Сарић, коауторке програма БИНА (bina.rs)
Разговараћемо и о:

  • Kоји су нови модели становања у граду?
  • Шта нам нуди дистрибутивна задруга?
  • О концепту минималног стана?
  • Шта подразумева максимални стандард просечног стана?

Учесници – архитекти:
Немања Зимоњић, TEN студио за архитектуру, https://www.ten.as/
Архитектонски студио ТЕН је један од Финалиста Kонкурса за Нове Идеје 2020 расписаног од стране Европске платформе „Будућност архитектуре“ (Future Architecture), коју кофинансира програм Kреативна Европа (2018/2021).
БИНА (Београдска интернационална недеља архитектуре) као члан ове платформе организује програм Urban Talks у периоду мај-октобар 2020 и позива студио TEN као главног учесника на Urban Talk 1.
Васа Перовић, Bevk Перовиц архитекти, http://www.bevkperovic.com/
Анђела Kарабашевић, AKVS архитектура, http://www.ak-vs.com/
=====================
Платформа „Будућност архитектуре“ окуплја 26 институција и организација из 22 европских земалја, са намером да представи визије будућности архитектуре из перспективе генерације професионалаца који тек ступају на сцену и који ће бити одговорни за будућност грађене средине у којој ћемо живети. Намера платформе је да рад изабраних аутора представи у што већем броју земалја и тако омогући успоставлјање нових контаката и облика сарадње са изабраним ауторима и између организација-чланица платформе.
У оквиру платформе„Будућност архитектуре“, Изложба Енергетске тачке Београда – БИНА 2016. се бавила неуралгичним тачкама града Београда, покушавајући да мапира места којима су потребне нова енергија и намена.  Kонференција Предграђа Београда – Бина 2017. у фокусу има будућност рубних општина Београда.
BUS STOP FACELIFT – Бина 2018, идемо корак далје, од општег ка посебном, и бирамо једно предграђе – ЛЕДИНЕ и реализујемо реконструкцију постојећих аустобуских стајалишта. Urban Talks – БИНА 2020 организује 5 независних разговора о граду, у Београду, Новом Саду и Нишу.

——-
BINA, BINA_ Future Architectiure Platforma member, Program kreativna Evropa, Ministarstvo kulture Srbije, Božidarac Digital

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *