ПРЕДСЕДНИК ОБИШАО ВРТИЋЕ ПУ „ВРАЧАР“

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић посетио је данас у пратњи директорке предшколске установе „Врачар“ Емилије Ђурђевић вртиће „Бисер“ и „Лепа Витас“ како би утврдили да су адекватно почели са радом. Заједно са председником Општине вртиће су обишли и члан Већа Биљана Ракић и шеф кабинета председника Никола Јеленковић.

„Са престанком ванредног стања, почев од 11. маја предшколска установа ‘Врачар’ почела је са пријемом деце у јаслице и вртиће. Секретаријат за образовање и дечју заштиту обезбедио је маске, рукавице, дезобаријере и дезифицијенте како би се водило рачуна о заштитним мерама. Руководство ПУ ‘Врачар’ у сарадњи са Општином води рачуна да ни једног тренутка не уђе вирус у вртиће“, изјавио је председник Општине и додао да су ови објекти, заједно са објектима за старија лица, под посебном заштитом и бригом, јер пандемија још постоји.

Говорећи о попуњености предшколске установе и броју малишана у вртићима председник Недељковић је истакао да закључно са данашњим даном 291 малишан похађа предшколску установу, као и да се повећава број родитеља који почињу са радом, те очекује да ће се у наредним данима проширивати капацитети.

„Сва средства заштите како особља, тако и деце, су у пуној функцији. Општина Врачар обилази данас објекте како бисмо утврдили на који начин можемо да помогнемо и ми смо отворени да својим средствима помогнемо. Општина је извршила дезинфекцију свих основних и средњих школа док је ванредно стање још било на снази, а Секретаријат за образовање и дечју заштиту је обавило дезинфекцију свих предшколских установа на Врачару“, рекао је први човек Општине.

Председник Недељковић је истакао да Општина Врачар ради већ две године на приширивању капацитета ПУ „Врачар“ и да очекује да 700 квадрата анекса зграде, коју је Општина уступила предшколској установи буде у функцији за наредну школску годину. „Примићемо око 300 малишана у наш анекс, те ћемо на тај начин проширити капацитете предшколске установе. Општина Врачар и ПУ ‘Врачар’ ће имати могућност да реши проблем смештаја наше деце на Врачару“, закључио је председник.

Директорка Предшколске установе ”Врачар” Емилија Ђурђевић истакла је да су 11. маја отворили врата свих својих објеката и да је долазност деце око 10%. „Трудимо се да испоштујемо све мере које је установило Министарство просвете заједно са Министарством здравља, као и Градски завод за јавно здравље и Секретаријат за образовање и дечју заштиту. Општина је показала добру вољу и у овим околностима су нас посетили да виде да ли нешто треба деци, запосленима и свима нама у Установи“, истакла је директорка.

Говорећи о спровођењу заштитних мера директорка је изјавила да се на улазу сваког објекта предшколске установе налази сестра на превентиви, која мери температуру, врши дезинфекцију и прихват деце, као и да је свако дете приликом доласка прегледано од стране сестре.

„Не само у овим ванредним околностима и у време епидемије, већ свакодневно Градска општина Врачар у сарадњи са Секретаријатом за образовање и дечју заштиту помаже установи кад год потребно. То је за нас изузетно важно што знамо да постоје људи који воде бригу о нама и који су увек сопремни да нам помогну. Захвљујем што сте и у овим околностима и овој ситуацији са нама“, закључила је директорка предшколске установе „Врачар“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *