УСПЕШНА САРАДЊА ГРАДА БЕОГРАДА, ОПШТИНЕ ВРАЧАР И ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је просторије Градског центра за социјални рад у Београду – Одељење Врачар у улици Саве Текелије број 10, како би се уверио да се и даље поштују све заштитне мере, и истовремено захвалио запосленима на великом уложеном труду. Овом догађају присуствовали су секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић.

Градски центар за социјални рад први је усвојио план Кризнoг штаба за сузбијање заразне болести COVID –19 којим се примењују превентивне мере спречавањa ширења заразне болести. Мере се односе на организацију посла, радних активности и радног простора, а све у циљу безбедности запослених и корисника услуга.

Након обиласка просторија Центра, у пратњи директорке Градског центра за социјални рад Зорице Павловић, Весић је у обраћању медијима истакао: „Ванредно стање је завршено, али епидемија још траје и зато је веома важно да све институције, посебно оне у којима запослени долазе у контакт са великим бројем људи, буду апсолутно заштићене и поштују епидемиолошка правила, јер ћемо још неко време живети по новим правилима која ће подразумевати промене нашег понашања. У Градски центар за социјални рад долази неколико стотина корисника, то је велика фреквенција и зато сам дошао да им се захвалим за огроман посао који су радили током ванредног стања. Запослени су радили у отежаним условима, али успели су да испоштују све потребе својих корисника и не само то, него и да поделе пакете пензионерима, што им је био додатни посао, и на тај начин су показали да су заиста институција друштва на који се можемо ослонити“. Такође је истакао да је Град Београд обезбедио Градском центру за социјални рад апсолутно сву заштитну опрему, бесконтактни топломер, маске, рукавице, дезобаријеру и на тај начин заштитио запослене и кориснике. „Поносни смо на наш Центар за социјални рад који обавља веома захвалну и тешку функцију у нашем друштву бринући се о онима којима је помоћ најпотребнија. Градски центар за социјални рад управо постоји да покаже, да смо хумано друштво у коме сви људи без обзира у каквом се стању налазе, морају да имају шанcу да им друштво помогне“, рекао је Весић.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић истакла је да је ово прави пример сарадње између Града Београда, градске општине и највеће институције у Републици Србији када је у питању социјална заштита, а то је Градски центар за социјални рад. Како је нагласила, за време ванредног стања сва давања су исплаћивана на време и без дана кашњења, а да се сада припремамо за период после, како би омогућили свим корисницима и запосленима максималну заштиту.

Први човек Општине Врачар проф. др Недељковић захвалио је свима на успешној сарадњи и у обраћању медијима истакао: „После завршетка ванредног стања које је трајало 53 дана, ванредне мере још постоје и ово је прави тренутак да се укаже на изванредну сарадњу Града Београда, Центра за социјални рад, Градске општине Врачар и општинског Командног центра за ванредне ситуације. Врачар има 70 хиљада становника, 22 хиљаде пензионера, седам хиљада самаца, стотину грађана који користе народну кухињу. Градска општина Врачар има најбројнији волонтерски сервис. Врачарски волонтери у сарадњи са Центром за социјални рад који је пружио логистичку подршку, носили су свакодневно оброк корисницима Народне кухиње, такође су поделили 3.432 пакета социјално угроженим грађанима и пензионерима са примањима мањим од 30.000 динара. Још једном желим да изразим велику захвалност свим ангажованим људима који су несебично радили за време ванредне ситуације и хвала нашим корисницима“ .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *