СЕНИОРИ УПОЗНАЈУ СРБИЈУ

Како би унапредили квалитет живота и употпунили слободно време особама у трећем добу, Градска општина Врачар наставља са реализацијом једнодневних излета у оквиру пројекта „Сениори упознају Србију“.

На једнодневни излет, јутрос је кренуло 200 врачарских сениора уз пратњу водича и врачарских волонтера. Пре поласка, сениоре је поздравио и пожелео срећан пут и добар провод, помоћник председника Градске општине Врачар Марко Никић. Обраћајући се сениорима Никић је истакао да му је изузетно драго што се велики број најстаријих суграђана пријавило, што значи да нису имали здравствених проблема.

„Данас је леп дан за излет, за нови почетак и нови циклус путовања по Србији. Нема ништа лепше од Фрушке горе у пролеће. Сада је право време за обилазак тих предела“. Такође је нагласио, да су сениорима и даље на располагању услуге волонтерског сервиса сваког радног дана од 8 до 15 часова и да могу користити многобројне програме које Општина за њих организује већ дуги низ година уназад.“ Све настављамо по старом, наравно уз мере опреза, док се потпуно неискорени свака могућност новог оболевања“.

Најстарији Врачарци ће једнодневни излет почети обиласком села Ечка, где ће посетити дворац „Каштел“, потом Зрењанин и на крају Петроварадин. На чувеној тврђави, предвиђен је ручак у доброј атмосфери и дружењу. Повратак је планиран у вечерњим часовима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *