Позив сениорима за радионицу street arta

Прва “Стреет арт радионица за сениоре” ће се одржати у суботу 20.6. у дворишту Божидарца. Број места је ограничен, а пријава је у наставку.
Иако је улична уметност присутна више од 50 година и неизоставан део урбаног окружења, шира заједница најчешће није упозната са развојем и вредношћу овог визуелног израза. Циљ “Street art радионица за сениоре” је да инспирише и пружи практично знање учесницима старости преко 60 година, као потпору за разумевања уличне уметности и даље креативно изражавање. Такође, кроз ову радионицу ће се на јединствен начин старије генерације повезати са млађим генерацијама, и изазвати стереотипе да је улична уметност намењена само младима. Учесници ће имати прилику да сазнају више о уличној уметности, о мотивима и инспирацији које уметници имају приликом стварања, као и да се упознају са техникама осликавања и створе своја уметничка дела.
Предавачи су уметници из Paint Kartel колектива који се годинама бави осликавањем мурала, ентеријера и екстеријера, као и организовањем догађаја који подстичу размену знаја и искустава у овим областима. Чланови колектива су активни на графити сцени дуги низ година, и у свом раду користе различите стилове и технике. Радионица је део низа активности које се у континуитету организују у Божидарцу (изложбе уличне уметности, викенд уличне уметности, стреет арт туре) како би се промовисала савремена уметност и укључила локална заједница.
Street art радионицу организује Божидарац у сарадњи са удружењем грађана ”Kруна” и уметничким колективом Paint Kartel. Радионица се одржава у дворишту Божидарца у суботу 20.6. од 18h до 20h. Подшка програму је градска општина Врачар. Број места је ограничен, а пријаве се примају преко линка овде до четвртка, 18. јуна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *