НАСТАВАК АКЦИЈЕ ПОДЕЛЕ АУТО СЕДИШТА ЗА ДЕЦУ СА ПРЕБИВАЛИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР

Општина Врачар је међу првима у Београду обезбедила средства и набавила ауто седишта за децу са пребивалиштем на територији Градске општине Врачар.

И данас, 16.06.2020., акција је настављена.

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић поручио је да руководство Oпштине брине и о безбедности деце у саобраћају, као и да ће свако новорођено дете на Oпштини  добити ауто седиште  једноставном пријавом родитеља детета.

Пријаве се могу поднети Одељењу за друштвене делатности и пројекте, на осмом спрату оштине Врачар, у канцеларији 809.

Поред поделе дечјих ауто седишта, Савет за безбедност саобраћаја ГО Врачар је организовао и обуку за правилну употребу дечјих ауто седишта. Обуку је реализовало удружење грађана „Зелени талас“ са стручним тимом едукатора. На трибини која је организована, родитељи су се упознали са значајем свакодневног коришћења  и врстама ауто седишта и отклоњене су недоумице о начину употребе истих. Поред тога, на паркингу Oпштине је организована показна вежба на којој су сви родитељи стекли практична знања о правилном постављању ауто седишта у аутомобил.

Акција која траје још од априла 2016. године и данас је настављена у свечаној сали Oпштине Врачар у присуству чланова руководства  и великог броја родитеља , а подељено је 120 седишта,  колико је и пристигло пријава у току ове године.

„Драго ми је што је Oпштина Врачар међу првима започела добру акцију. Коришћењем ауто седишта деца ће бити безбеднија и неће се повређивати при кочењу и наглом заустављању аутомобила.  Акција Савета за безбедност саобраћаја Oпштине Врачар, Секретаријата за саобраћај Београда и самог Града Београда  је велика ствар и прави потез,  који су  родитељи прихватили са великом радошћу. То је нешто што мени, као доктору и председнику Oпштине, као и родитељу петоро деце,  причињава велико задовољство јер су наша деца захваљујући седиштима, пре свега  безбедна у вожњи, било где да се налазе“, истакао је Недељковић у свом обраћању присутнима пожелевши им срећу и безбедну вожњу.

Први човек Oпштине Врачар посебно је истакао добар дух и континуитет  акције у којој је ове године , за сада подељено 120 седишта, прошле године 170 а претпрошле 220 , са жељом да се оваква и сличне акције наставе и у будућности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *