ОПШТИНА ПОКЛОНИЛА ТАБЛЕТ РАЧУНАРЕ ПУ „ВРАЧАР“

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић посетио је данас Предшколску установу „Врачар“ и том приликом на поклон уручио 47 таблетних рачунара које ће запослени Установе користити у васпитном раду.

„Познато је да васпитачи Предшколске установе припремају децу за полазак у први разред основне школе. Општина Врачар је у те сврхе одлучила да поклони таблете, како би едукација, предшколска настава и припрема за полазак у основну школу била на нивоу европских земаља. Заједно са Предшколском установом и Секретаријатом за дечју заштиту Града Београда планирамо завршетак радова, а до краја године и усељење, предшколске установе у анекс зграде Општине Врачар. Реч је о простору величине 700 квадрата. Такође на нашој Општини ће се изградити још један вртић, у Шуматовачкој улици, близу Основне школе ‘Краљ Петар II Карађорђевић’, који ће бити величине око 1.500 квадрата. У наредном периоду ми ћемо имати место у вртићу за све малишане са територије наше општине“, изјавио је председник Општине.

Директорка Предшколске установе „Врачар“ Емилија Ђурђевић захвалила се у своје лично име, а и у име свих запослених у Установи на донацији Општине Врачар и истакла да ће таблете запослени користити у едукативне сврхе.

„Таблети су од 2019. године јако значајни у нашем раду, јер је ПУ ‘Врачар’ од стране Министарства просвете опредељена за нове основе програма. Тако да су нам јако важни, а посебно у време ванредног стања, када смо користили технику за обуке које смо спроводили у раду са децом“, закључила је директорка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *