Онлине предавање Како уредити врт?

Božidarac Digital вас позива на ново и другачије онлине предавање испуњено са пуно практичних примера на тему ”Како уредити врт?”, у среду, 8. јула, са почетком у 20 часова. Пријаву нађите у наставку.
Овог пута вас водимо у свет дрвећа и жбунова, перена и сезонских цветница, са циљем да вас подржимо да направите и негујете вашу малу оазу. Kроз једночасовни разговор, имаћете прилику да се упознате са пуно практичних савета о комбиновању биљних врста, избору садног материјала, о правилима садње и нези биљака након садње. Покушаћемо да дамо одговор на питање како комбиновати биљке у врту да чине складну и хармоничну целину, да пријају оку и осталим чулима, да лепо напредују у сенци и на светлу, на влажном и на добро дренираном земљишту. Kроз причу вас води пејзажна архитектица Славица Чепић, која се бави пројектовањем паркова, вртова и других отворених простора. Поред тога, бави се истраживачким радом и нарочито је заинтересована за тему заједничких урбаних башта и производње хране у граду. Још једна интересантна и важна тема за разговор.
Придружите нам се у среду и започните пут осмишљавања и реализације вашег врта, 8. јула у 20h. Пријавите се на линку овде.
Kратка биографија предавача:
Славица Чепић, рођена 1983. у Kрагујевцу, завршила студије пејзажне архитектуре на Шумарском факултету у Београду, као и мастер студије из области урбаног развоја и међународне сарадње на универзитетима у Дармштату у Немачкој и Греноблу у Француској. Од 2009. до 2019. (са прекидима) ради као пројектант отворених јавних и приватних простора у неколико бироа у Београду. Искуство стиче и кроз праксе у бироима за пејзажно-архитектонско пројектовање у Немачкој и Француској, и Институту за екологију у Kлагенфурту у Аустрији. Од 2019. запослена као истраживач сарадник на Шумарском факултету у Београду, где ради докторску дисертацију на тему урбаних башта – њиховог значаја за корисника и могућности интеграције у систем зелених површина града.

Догађај се реализује уз подршку ГО Врачар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *