Отворена изложба Далиборке Даде Поповић

У лепој атмосфери у понедељак, 29. јун, је отворена самостална изложба ”Омаж Пикасу и друге слике” Далиборке Даде Поповић у галерији Божидарца. Ведре у колориту, оптимистичне и чисте, слике Далиборке Поповић представљају омаж маестру и ликовном генију, Паблу Пикасу. Вече је увеличао и наступ певачког друштва ”Кристали” под вођством Бранислава Матијаша. Изложба је отворена до 10.јула.
Не кријући одушевљење његовим сликарством, уметница се овога пута публици представља радовима сликаним у кубистичком маниру, осликаној керамици и сликама на платну и свили.
По образовању мастер економиста, по опредељењу и личном сензибилитету – уметница, на својој првој самосталној изложби коју приређује, показује хтење да се озбиљно посвети уметности и нечему што је за почетак била само жеља и исте преточи у уметничке форме и реализује ову изложбу.  Изложбом је обухваћено неколико целина, односно уметничких сегмената којим се Поповићева бави: сликарство, осликана керамика и сликани текстил. Све три целине настале су као резултат њених уметничких тражења, велике жеље и ентузијазма да се кроз њих изрази.
Све слике, настале су у периоу од 2017. године до данас, а у техници акрил/уље на платну/лану и комбинованој техници.
Уз платна је изложена и осликана керамика рађена комбинованом техником као својеврсна целина уз слике, по узору и у част славном уметнику. Уз напред наведене радове, изложене су слике и употребни предмети од коже, свиле и платна, које не припадају поменутом циклусу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *