КОНСТИТУИСАНА СКУПШТИНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР

Јуче је одржана конститутивна седница Градске општине Врачар у великој сали управне зграде Општине уз поштовање свих прописаних мера за сузбијање пандемије изазване вирусом COVID-19.

Конститутивном седницом Скупштине Градске општине Врачар до избора председника Скупштине у складу са Законом о локалним изборима и Пословником о раду Скупштине, председавао је најстарији одборник.

На конститутивној седници Општине Врачар потврђени су мандати свих 63 одборника. Највећи број одборника, 34 је са изборне листе “Александар Вучић – за нашу децу”, девет одборника са изборне листе „ Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија – Драган Марковић Палма”, шест одборника са изборне листе „Ослободимо Врачар – Уједињена опозиција Врачар – Покрет слободних грађана – Сергеј Трифуновић – Социјалдемократска странка – Нова странка“ , пет одборника са изборне листе Метла 20220 – ДСС – Удружење Тополска“, пет одборника са листе „Александар Шапић – Победа за Врачар“, два одборника са изборне листе „Врачар Врачарцима – Друштво за улепшавање Врачара“ и два са листе „ Зелени покрет Врачар – За зеленији и чистији Врачар“.

За председника Скупштине општине Врачар изабран је досадашњи члан Већа Градске општине Врачар академик проф. др Јован Хаџи Ђокић, а на место заменика председника Влада Павловић. Досадашњи секретар Скупштине Зоран Лукић поново је постављен на ту функцију, а за заменика је постављена Катарина Михајловић.

Скупштина је донела Решење о избору чланова Комисије за прописе, управу и административно мандатна питања, као и Решење о именовању председника, заменика председника, чланова и заменика чланова изборне комисије Градске општине Врачар у сталном саставу. Такође, одборници новог сазива Скупштине општине Врачар донели су Решења о именовању председника, заменика председника и чланова управног и надзорног одбора Центра за образовање и културу „ Божидарац -1947“, Београд.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *